Acasă Blog De ce trebuie să ținem cont atunci când alegem clinica stomatologică în...

De ce trebuie să ținem cont atunci când alegem clinica stomatologică în care ne tratăm?

242
0
clinica stomatologică

Alegerea clinicii stomatologice în care să ne tratăm problemele dentare poate să fie o operațiune destul de complicată, mai ales dacă locuiești într-un oraș foarte mare precum Bucureștiul, unde vezi câte un cabinet stomatologic la fiecare colț de stradă. Este bine cunoscut faptul că în ultimii ani numărul acestor cabinete a crescut semnificativ datorita faptului că stomatologia este o vocație destul de bănoasă. Din păcate, nu toate cabinetele sau clinicile sunt capabile să ofere și calitate, în ciuda faptului că tratamentele uneori costă o avere iar în cele ce urmează veți vedea cum trebuie procedat astfel încât să ajungeți din prima la un medic bun, capabil să ofere servicii de stomatologie București calitative. Iată 8 sfaturi care te pot ajuta să iei o decizie bună.

De ce trebuie să ținem cont atunci când alegem clinica stomatologică în care ne tratăm?

  1. Experiența. Deși mulți vor spune că în stomatologie nu prea se poate măsura experiența clinicilor, există o modalitate prin intermediul căreia îți poți da seama dacă urmează să intri în cabinetele unor oameni cu experiență: vechimea. O clinică stomatologică ce are o vechime de peste 12-13 ani clar reușește să ofere servicii de calitate, altfel, la cât de mult s-au înmulțit cabinetele în România, ar fi dispărut de pe piață.
  2. Dotarea. Foarte important acest aspect. O clinică dentară serioasă nu se va sfii niciodată să investească sute de mii, poate chiar milioane de euro în aparatură de ultimă generație. Și acolo unde există investiție, există și dorința de a face performanță. În România, performanța atrage după sine serviciile de calitate așa că fiți atenți prin cabinete la fiziodispensere (aparate concepute pentru manoperele practicate în implantologie și chirurgia osului), poate o endodonită rotativă (aparat ultramodern folosit în tratamentele de canal), etc.
  3. Garanția. Cu toții ne dorim nu doar niște intervenții stomatologice sigure, lipsite de durere, la prețuri destul de bune dar și eficiente. Adevărul este că o clinică stomatologică de calitate va mai aduce în prim plan un aspect foarte important și anume cel al garanției. Există clinici stomatologice în București precum Q-Med care oferă garanție la lucrările efectuate. Mi se pare ceva foarte corect și de bun simț într-o țară care se confruntă cu lipsa de calitate.
  4. Prezența online. Îți dai seama că ai de-a face cu o clinică stomatologică București serioasă în momentul în care intri pe site-ul lor și observi că pe parte de online tratează lucrurile foarte serios. Site-urile de companie nu sunt încă unde trebuie în România comparativ cu străinătatea iar în momentul în care observi că se alocă timp și resurse dezvoltării în acest mediu, clar ai de-a face cu o clinică stomatologică serioasă care ține la imaginea sa.
  5. Servicii pentru copii. Cei mici sunt de departe cele mai grele cazuri pentru un medic stomatolog. Copiii plâng, se agită, țipă, nu vor nici în ruptul capului să stea potoliți atunci când intră într-o clinică stomatologică. De ce? Pentru că ei asociază această vizită cu durerea. În momentul în care găsești o clinică stomatologică capabilă să se ocupe de copii simplu, fără să-i facă să plângă, clar ai de-a face cu niște profesioniști.
  6. Opțiuni financiare. Tratamentele stomatologice sunt destul de costisitoare în România (nu la fel de costisitoare precum cele din străinătate însă) și nu sunt decontate de CNAS. Cu alte cuvinte, dacă vrei să-ți pui o plombă sau să tratezi o carie, ești pe cont propriu. Partea bună este că o parte dintre clinicile din capitală, cele serioase, lucrează cu bănci partenere și reușesc astfel să ofere clienților posibilitatea de a plăti contravaloarea serviciilor în rate. Repet, doar clinicile serioase cu vechime pe piață pot să ofere acest serviciu.
  7. Urgențe. E important ca atunci când ai o urgență stomatologică, să ai acces la același medic care se ocupă de tine de obicei. Din acest motiv, consider imperios necesar să alegi clinica stomatologică în care să-ți tratezi diversele probleme și în funcție de acest aspect, dacă există serviciu pentru urgențe sau nu, dacă se oferă acest serviciu care sunt orele de funcționare și așa mai departe. Poate nu vei putea trata problema în toiul nopții dar măcar la prima oră rezolvi.
  8. Eficiența diagnosticării. Eficiența unei clinici stomatologice serioase reiese atât din sistemul de funcționare (pe bază de programări sau nu) dar și din serviciile complementare oferite, menite să înlesnească accesul la tratamente și să reducă timpul de așteptare. Cei de la Q-Med de exemplu au implementat pe site-ul lor un sistem numit SECOND OPINION prin intermediul căruia poți trimite dinainte către clinică radiografii/poze cu problema ta stomatologică și ți se poate face un sumar de tratament ce include și costurile eventuale. Astfel, dacă te hotărâți să accepți opțiunile propuse, consultația la cabinet va dura mult mai puțin și tratamentul va fi oarecum mai bine optimizat.

Acestea sunt cele mai importante aspecte de care trebuie să ții cont atunci când ești în căutarea unei clinici de stomatologie București în care să-ți rezolvi problemele dentare. Nu am specificat nimic despre preț, sunt de părere că atunci când dorești ceva de calitate nu trebuie să te intereseze prețul prea mult. Sănătatea este cea mai importantă iar calitatea este singura capabilă să ofere rezistență în timp acestor servicii stomatologice de care cu toții avem nevoie la un moment dat.

DISTRIBUIȚI
Nu sunt blogger, nici nu am intentia... Dar cred ca blogosfera poate face lumea un loc mai bun

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here