Cred că am trecut astăzi pe lângă vreo 5 sau 6 BMW X5 când am ieșit la plimbare în oraș. Mașini parcate pe străzi bineînțeles, am avut timp să le observ. Nu erau modele noi, ci modele specifice Orașului Foamei, Drobeta Turnu Severin (cazane model 2002-2003).

Și am observat că aceste mașini erau bolnave. Toate. Sufereau săracele împreună ca la epidemie. Boala lor se numea lipsă de floare la cauciuc. Unele mai aveau puțin și se trezeau cu complicații de genul sârmuită acută. E clar că cei care cumpără sau aduc din străinătate asemenea cazane nu au bani să le întrețină, doar vor să dea senzația celor din jur că ei sunt cineva. Cam asta e mentalitatea prin județul Mehedinți, cel mai sărac județ din țară după Vaslui. Chiar sunt curios când o să văd și eu asemenea mașini care pot fi cumpărate cu 5000 de euro, cu cauciucuri noi. Probabil niciodată pentru că la cât sunt roțile de X5 de mari, cei care le dețin trebuie să facă credit la bancă pentru a cumpăra 4 cauciucuri.

Norocul lor cu centrele de cauciucuri second hand, altfel nu cred că ar reuși să mai încalțe mașinile cu pricina. Vă dați seama că genul acesta de oameni nu ar da niciodată 800 de lei pentru o anvelopă Michelin pe 19 inci. Bine, sunt de părere că-ți poți da seama de cine are bani și cine nu la orice mașină, nu trebuie să fie neapărat un proprietar de X5. Toți românii visează la mașini bengoase din cauza faptului că au impresia că dacă le vor avea, vor deveni cineva în societate și lumea-i va respecta.

DISTRIBUIȚI
Nu sunt blogger, nici nu am intentia... Dar cred ca blogosfera poate face lumea un loc mai bun

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here