Acasă Blog Îți dai seama în ce țară trăiești când realizezi că nu-ți permiți...

Îți dai seama în ce țară trăiești când realizezi că nu-ți permiți un joc video

58
0
joc video

Mă uitam ieri după amiază prin Altex. Am intrat să-mi cumpăr un SSD pentru PC. Am rămas oarecum pironit în dreptul raionului cu jocuri pentru PC/PlayStation. Era acolo un joculeț pe nume Far Cry 5 care costa vreo 280 de lei. Da, ați auzit bine, 280 de lei. Mă uit pe lângă el și observ că majoritatea jocurilor aveau scoruri de-astea ridicole gen 30% din valoarea consolei.

Mi-am dat seama instant în ce țară de rahat trăiesc sau mai bine zis, cât suntem de săraci. Salariul minim pe economie în România e undeva la 1000 de lei, sau un pic peste. Din ăștia 1000 de lei, omul trebuie să mănânce, să-și plătească dările la stat, să se întrețină cu chirie, să-și cumpere și jocuri cică. Cred că trăiesc în cea mai ridicolă țară din lume, în care salariile sunt de 10 ori mai mici față de străinătate dar prețurile sunt identice cu cele de-afară, uneori chiar mai mari.

E, lasă că e bine și așa. În sărăcie. De ce să evoluăm și noi ca restul statelor membre? De ce să nu avem și noi 10.000 de lei pe lună? Lasă că e bine și cu 1000 de lei. Berea la PET de 2.5L e foarte ieftină, toate bune și frumoase. Nu înțeleg cum poate trăi un om cu 200 de euro pe lună, pe lună fraților. Ce naiba ai putea să cumperi de acești bani să-ți mai și rămână? Să mai faci și o rată la o mașină, un la un apartament. Păi nu cred că există rată de leasing mai mică de 200 de euro.

DISTRIBUIȚI
Nu sunt blogger, nici nu am intentia... Dar cred ca blogosfera poate face lumea un loc mai bun

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here