Acasă Blog Îți dai seama în ce țară trăiești când realizezi că nu-ți permiți...

Îți dai seama în ce țară trăiești când realizezi că nu-ți permiți un joc video

375
2
joc video

Mă uitam ieri după amiază prin Altex. Am intrat să-mi cumpăr un SSD pentru PC. Am rămas oarecum pironit în dreptul raionului cu jocuri pentru PC/PlayStation. Era acolo un joculeț pe nume Far Cry 5 care costa vreo 280 de lei. Da, ați auzit bine, 280 de lei. Mă uit pe lângă el și observ că majoritatea jocurilor aveau scoruri de-astea ridicole gen 30% din valoarea consolei.

Mi-am dat seama instant în ce țară de rahat trăiesc sau mai bine zis, cât suntem de săraci. Salariul minim pe economie în România e undeva la 1000 de lei, sau un pic peste. Din ăștia 1000 de lei, omul trebuie să mănânce, să-și plătească dările la stat, să se întrețină cu chirie, să-și cumpere și jocuri cică. Cred că trăiesc în cea mai ridicolă țară din lume, în care salariile sunt de 10 ori mai mici față de străinătate dar prețurile sunt identice cu cele de-afară, uneori chiar mai mari.

E, lasă că e bine și așa. În sărăcie. De ce să evoluăm și noi ca restul statelor membre? De ce să nu avem și noi 10.000 de lei pe lună? Lasă că e bine și cu 1000 de lei. Berea la PET de 2.5L e foarte ieftină, toate bune și frumoase. Nu înțeleg cum poate trăi un om cu 200 de euro pe lună, pe lună fraților. Ce naiba ai putea să cumperi de acești bani să-ți mai și rămână? Să mai faci și o rată la o mașină, un la un apartament. Păi nu cred că există rată de leasing mai mică de 200 de euro.

DISTRIBUIȚI
Nu sunt blogger, nici nu am intentia... Dar cred ca blogosfera poate face lumea un loc mai bun

2 COMENTARII

 1. Dar de ce va trebuie astfel de jocuri ? se stie doar ca astfel de jocuri tampesc lumea si mai ales copiii. Atunci de ce sa mai platesc tampirea proprie si sa deplang starea ca nu pot sa-mi platesc tampirea proprie ? asta chiar ca nu o inteleg.
  Eu nu fumez si nu am fumat niciodata. Eu nu beau decat apa de la robinet si foarte rar un pahar de vin sau bere.
  Singurul meu viciu sunt cartile……
  Dar articolele Dvs. sunt cam suspecte, asa ca va voi intreba direct: sunteti platit de cineva din afara sa faceti propaganda pt. astfel de lucruri superficiale ?
  De ce nu scrieti despre portul romanesc si ca de exemplu nu exista o carte ca lumea despre asa ceva ? ca se pierde o astfel de arta, de a coase si a produce o ie…..
  credeti ca acest sistem va functiona la infinit si veti putea cumpara mereu tricouri si pantaloni in magazine ? ce veti face dvs. cand va cadea acest sistem pretutindeni in lume si cu banii nu va veti putea cumpara nimica, caci nu vor mai avea valoare ? ce veti putea dvs. produce ? veti sti ce ierburi sau radacini sunt comestibile ? credeti ca acest sistem actual nu va cadea ? va cadea…..si cei care stau in chirie, se joaca astfel de jocuri in loc sa ia o carte in mana si nu stiu sa ia o matura in mana sunt cei care vor fi the looser. Na dann, viel Spaß !

  • Sunt devina si cei care cumpara, in special parintii. Ca sa numai vorbim de calitatea jocurilor. Tot mai putine jocuri de calitate din care sa poti intelege ceva.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here