Acasă Blog Cum se poate rezolva problema traficului în București

Cum se poate rezolva problema traficului în București

329
0

Problema traficului în București poate fi rezolvată destul de simplu, trebuie doar să se vrea. Am să explic în cele ce urmează în câțiva pași simpli ce-i de făcut. Da, sunt un mare GURU în materie de rezolvat problema traficului din capitală, așa că nu vă rămâne decât să luați lumină de la mine. Joke. Voiam să scriu un asemenea articol pentru că am discutat cu vreo câțiva cetățeni care susțineau că nu se poate face absolut nimic în vederea fluidizării traficului, eu cred că se poate.

Cum se poate rezolva problema traficului în București

  1. Construcția de parcări subterane – parcări construite de primărie, nu de alți „investitori” care să ceară 5-10 lei/oră. Nu, parcările trebuie deținute de primărie iar taxa să fie una modică gen 1 leu/oră, cu posibilitatea de a primi reduceri consistente în cazul în care lași mașina zilnic. Aceste parcări subterane trebuie puse după părerea mea în zonele foarte aglomerate doar.
  2. Crearea unui sistem de amendare – cu ridicarea mașinilor nu faci nimic. E un tip de operațiune ce necesită bani și timp. Propun sistemul american: amendă mică, ce se triplează dacă nu e plătită. Deci să dea 30 de lei amendă pentru o parcare aiurea, bani care să se ducă la impozit la respectivul. Angajați cât mai mulți oameni în sistem în fază inițială pentru a face față.
  3. Adoptarea benzilor cu sens unic – e nevoie de cât mai multe benzi cu sens unic. Clar. Străzile cu sens unic sunt mult mai dinamice, mult mai utile, iar în momentul în care nu se va mai parca aiurea, viteza de tranzit o să crească destul de mult. O să fie loc pentru toată lumea.
DISTRIBUIȚI
Nu sunt blogger, nici nu am intentia... Dar cred ca blogosfera poate face lumea un loc mai bun

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here