Acasă Blog 3 motive să-ți înscrii copilul la cursuri de limba germană de la...

3 motive să-ți înscrii copilul la cursuri de limba germană de la cea mai fragedă vârstă

21
0
limba germana

Dacă îți dorești un viitor frumos pentru copilul tău, trebuie să iei în calcul destul de serios străinătatea. Indiferent de studiile pe care le va urma, în România, munca lui nu va fi plătită niciodată la adevărata valoare. Astfel, singura soluție viabilă este jobul în străinătate pe care o să-l caute probabil după ce-și încheie socotelile cu școala.

Ca să fie pregătit pentru străinătate, trebuie să cunoască foarte bine limba țării în care dorește un loc de muncă. Deși se merge masiv pe limba engleză atât în școală cât și în materie de meditații, părinții ar trebui să se orienteze și către alte limbi străine precum germana. Germania este de departe cea mai dezvoltată țară din Uniunea Europeană și cu siguranță va fi capabilă să ofere o șansă minunată unor tineri foarte muncitori.

Există de fapt trei motive să-ți înscrii copilul la cursuri germană București de la cea mai fragedă vârstă (4-5 ani), motive pe care le voi detalia în cele ce urmează.

3 motive să-ți înscrii copilul la cursuri de limba germană de la cea mai fragedă vârstă

  1. Va învăța mult mai simplu și mai rapid limba germană. Știm cu toții faptul că cei mici prind mult mai bine și mult mai repede anumite discipline, în special limbile străine. Le va fi mult mai simplu să prindă germana de la 4-5 ani decât prin intermediul meditațiilor accesate la 15-16 ani. E bine să ne gândim la viitorul celor mici din timp, nu cu doar câțiva ani de zile înainte de plecare. În plus, dacă vor învăța germana de mici, e foarte posibil să fie acceptați la universitățile din Germania, nu vor fi nevoiți să-și termine studiile în România.
  2. Limba germană este destul de greoaie, va fi nevoie de mai mult timp pentru aprofundare față de engleză, franceză sau spaniolă, ori italiană. Dacă stai să te gândești că în limba germană există cuvinte precum Donaudampfschiffahrtselektrizitätenhauptbetriebswerkbauunterbeamtengesellschaft, e clar că va fi nevoie de mult mai mult timp pentru aprofundare, ar fi indicat să se înceapă meditațiile de la vârste destul de fragede. Există cursuri de limba germană pentru începători care vor reuși să aducă fluența în vorbire, scriere, pentru cei mici.
  3. Cursurile de la clasă vor fi insuficiente. Știu că mulți dintre voi veți spune că sunt suficiente cursurile pe care copiii le fac la școală. Există școli în România în care nu se predă engleza, ci germana. Ei bine, din păcate cunoaștem cu toții stadiul sistemului de învățământ de stat. E învechit, total depășit. Aceste cursuri sunt insuficiente. Va fi nevoie de o pregătire suplimentară care trebuie începută foarte din timp, indicat ar fi dinainte de a merge la școală. Există școli particulare ce oferă posibilitatea de a urma cursuri de limba germană pentru copiii cu vârste de 4-5 ani.

Per total, ideea e destul de simplă. Cu cât mai tânăr cu atât mai bine. Dacă cel mic se va ține de germană din copilărie, va putea cu siguranță să se integreze fără probleme în cea mai prosperă țară a Uniunii Europene odată ajuns la maturitate, va avea tot viitorul înainte. Pentru ca acest lucru să se întâmple, părinții trebuie să fie un pic vizionari și să-și pregătească copiii de la cele mai fragede vârste. Partea bună este că au unde să-i pregătească.

DISTRIBUIȚI
Nu sunt blogger, nici nu am intentia... Dar cred ca blogosfera poate face lumea un loc mai bun

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here