Acasă Blog 10 + curiozități despre inelul de logodnă

10 + curiozități despre inelul de logodnă

427
1
inelul de logodnă

Cu siguranță că fiecare om are concepțiile sale despre iubire, dar majoritatea femeilor visează să fie protagonistele unei povești frumoase care să se termine – sau să înceapă mai bine zis – cu o nuntă.

Așadar, încă de mici copile, visează la ziua în care vor deveni mirese, planificând-o chiar în cel mai mic detaliu și gândindu-se mai ales la rochia pe care o vor purta.

Însă înainte de nunta propriu zisă, există un alt moment special la care visează domnișoarele – cel al cererii oficiale în căsătorie prin intermediul unui inel de logodnă.

Trecut glorios, viitor strălucit

Industria bijuteriilor a evoluat, prin urmare, în ziua de astăzi, există o sumedenie de inele, la prețuri variate, din care fiecare bărbat poate alege un model potrivit cu gusturile viitoarei sale soții.

Inele de logodnă se găsesc în diferite forme, pot fi incrustate cu diverse pietre prețioase și pot fi confecționate din tot felul de materiale. Cu siguranță că fiecare bijuterie poartă o istorie reprezentativă în spate, iar unele sunt menite să împlinească destine. De altfel, toate inelele de logodnă au un trecut, dar nu toate au parte de un viitor strălucit. Iată câteva curiozități – pe care poate nu le știai – despre inelele de logodnă:

 1. Tradiția dăruirii inelelor de logodnă a fost instituită în anul 1477 de către arhiducele Maximilian din Austria când i-a dăruit Mariei de Burgundia un inel incrustat cu diamante ca dovadă a iubirii sale. Iar dacă privim în trecut, vom descoperi că, de fapt, încă din epoca romanilor, femeile purtau inele dăruite de soții lor.
 2. În general, această bijuterie se poartă pe degetul inelar deoarece se crede că pe acolo trece Vena Amoris care duce la inimă.
 3. În zilele noastre există o varietate extinsă de inele de logodnă, din care bărbații pot alege. Cu toate acestea, unul dintre cele mai dorite este inelul de logodnă cu diamant. Acesta simbolizează indestructibilitatea și durabilitatea. Diamantul este invincibil, practic, așa ar trebui să fie și dragostea celor doi parteneri.
 4. În țări precum SUA, Franța, Mexico și Canada, inelul de logodnă se poartă pe mâna stângă,în timp ce în Rusia și în India, femeile poartă inelul pe mâna dreaptă.
 5. Inelul de logodnă poate fi confecționat din aur alb sau aur roz. Cele mai populare metale din care sunt confecționate inelele din ziua de astăzi sunt aurul roz și aurul alb.
 6. Chiar dacă multe persoane consideră că februarie este luna în care se logodesc cele mai multe cupluri – datorită sărbătorii de Valentine’s, de fapt, luna decembrie este luna în care cei mai mulți își iau un astfel de angajament.
 7. Diamantele naturale descoperite recent au cel puțin 900 de milioane de ani, iar unii oameni de știință afirmă că pot crea în laborator diamante sintetice în doar 4 zile.
 8. Un bărbat își petrece în jur de 3 luni în căutarea inelului perfect și vede cel puțin 27 de modele înainte de a-l alege pe cel potrivit.
 9. Se spune că această bijuterie ar trebui să-l coste pe bărbat cel puțin trei salarii. Dincolo de valoarea inelului de logodnă, cea mai importantă rămâne promisiunea de iubire.
 10. 43% dintre bărbați planifică în detaliu momentul cererii în căsătorie, 46% abia dacă au o idee despre cum vor proceda atunci, iar 10% se lasă în voia spontaneității fără să aibă definit un plan.
 11. O tradiție mai veche spune că viitoarea logodnică ar trebui să-i dăruiască un ceas iubitului dacă este hotărâtă să-i accepte cererea în căsătorie.
DISTRIBUIȚI
Nu sunt blogger, nici nu am intentia... Dar cred ca blogosfera poate face lumea un loc mai bun

1 COMENTARIU

 1. sa faci un ceas cadou , aduce ghinion. Iar sa porti centuri, inele, lanturi, cercei si bratari, acest fapt iti blocheaza energiile spiritului in corp. Asta am simtit eu recent purtand o bratara.
  Asa ca acum cand m-am casatorit recent, am renuntat cu intentie la verighete. Si alte parte pozitiva: nu a trebuit sa cheltuim cam cel putin 300 sau 400 de Euro pentru verighete in Germania. Plus ca m-ar deranja o verigheta sau inel de logodna la spalatul vaselor sau la treburile caselor. Nu port nici ceas., ma enerveaza asa ceva.
  Ce conteaza, e in inima si cum te comporti si iti tratezi partenerul de viata.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here