Acasă Blog Unde sunt zecile de mii de români care munceau în fabricile ceaușiste?

Unde sunt zecile de mii de români care munceau în fabricile ceaușiste?

442
0

Bună întrebare. De murit nu au murit chiar toți, nu au ieșit la pensie chiar toți deși au trecut cam 30 de ani de atunci. Mulți dintre ei care deși sunt în pragul pensiei, au plecat la muncă în străinătate sau au decis să colaboreze cu firmele de pază și protecție. Da, s-au făcut paznici. E o meserie destul de căutată pentru bătrâni și în niciun caz nu e o rușine, din contră, e chiar ceva nobil.

Zeci de mii, sute de mii, milioane de oameni nu mai muncesc în România. Și-au făcut bagajele și au plecat probabil într-o țară mult mai serioasă din toate punctele de vedere. Păi și de ce să fi rămas în țară? Să moară de foame? Să-și bată joc de ei guvernanții analfabeți? Uneori e bine să pui punct chiar dacă e greu si să o iei de la capăt într-o țară care respectă pe cei care plătesc taxe.

Și sunt tare curios ce se va întâmpla cu România peste alți 20-30 de ani? Dacă deja în ultimii 30 au plecat 5 milioane peste granițe, peste alți 30 țara asta va avea 12 milioane de locuitori, nu? Uite niște întrebări la care nimeni nu tresare, nimeni dintre cei care conduc țara pentru că mai mult ca sigur nu pasă nimănui. Scroafele cocoțate în copacii Parlamentului sunt prea ocupate să se îmbuibe.

Și vezi chestia asta, lipsa oamenilor din țară în momentul în care mergi pe stradă și vezi câte anunțuri de angajare stau prin vitrinele magazinelor, cu lunile și cu anii. Nu mai are cine să se ducă la muncă.

DISTRIBUIȚI
Nu sunt blogger, nici nu am intentia... Dar cred ca blogosfera poate face lumea un loc mai bun

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here