Mergeam ieri pe stradă când, dintr-o dată, aud niște hămăieli teribile. Groase. De câine lup. Ridic privirea spre orizont și văd pe stradă oleacă mai sus doi câini de talie mare, jumătate ieșiți pe sub poarta unei curți, ce lătrau de zor la trecători. Mi-am adus aminte de episodul cu acel copil mâncat de câinii comunitari prin parcul din capitală. Am revăzut parcă acea scenă la Severin, cu un copil care trece foarte aproape de poarta cu pricina. La cum sunt câinii ăștia ieșiți pe jumate din curtea proprietarului ce credeți că se poate întâmpla? Am avea din nou catastrofă la știrile de la ora 5?

Cred că avem nevoie de o lege a animalelor de companie, a câinilor, care să specifice negru pe alb sancțiunile pentru cei care nu au grijă de câinii din ogradă. Desigur, vor veni mulți iubitori de animale care le vor lua apărarea dulăilor din imagine, pe motiv că „nu sunt ieșiți din curtea omului” dar nu știu, mie mi se pare cam pericol public. Eu unul îi văd în stare să iasă de acolo jumătate, suficient cât să înhațe de picior pe cineva. Și mai am o problemă cu proprietarii de câini care-și lasă animalele să latre pe la poartă de nebune cu orele. Da, există acea categorie de câine care latră non stop. Se pune în fund lângă poartă și hămăie când treci pe stradă de sare sufletul din tine.

Nu pot să înțeleg cum naiba de pe proprietari nu-i deranjează lătrăturile. Pe mine ca vecin sau ca pieton de pe stradă, mă cam deranjează și cred că avem nevoie de o lege a animalelor de companie care să facă oarecum ordine în aceste probleme.

DISTRIBUIȚI
Nu sunt blogger, nici nu am intentia... Dar cred ca blogosfera poate face lumea un loc mai bun

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here