În urmă cu ceva timp, un prieten de-al meu, Paul, mi-a trimis un link să-mi arate ceva interesant legate de județul Mehedinți, județul în care locuiesc și eu. Să vezi și să nu crezi, firma numărul 1 din județ ca număr de angajați, era o firmă de pază. Ce spune chestia asta mai exact? Păi spune faptul că Mehedințiul este un județ de portari, de oameni cărora nu le prea place munca fizică. Cum naiba într-un județ cu 2 șantiere navale, cu fabrică de vagoane, firma cu cei mai mulți angajați să fie una de pază? Dacă stăm să ne gândim mai bine, totul are logică și am să vă explic de ce în cele ce urmează.

Se spune că omul sfințește locul. Acolo unde oamenii sunt harnici, există și prosperitate. Acolo unde pute pământul de lene sub oameni, e sărăcie. Mehedințiul este printre cele mai sărace județe din țară și asta pentru că oamenilor nu le prea place munca pe-aici. Tinerii visează la câini cu covrigi în coadă prin străinătate și cam atât. În rest, ies la tocat de semințe pe la scări de bloc și prin parcuri, de zici că la noi asfaltul e piele bolnavă, face coji de semințe în loc de bube. De fapt, aceste coji de semințe pe care în Mehedinți le găsești sub orice bancă din orice parc sunt buba numită nesimțire.

E normal să avem un județ de portari atât timp cât oamenilor nu le place munca. De multe ori mă uitam la paznicii puși să păzească porți pe la instituții. Erau mari cât muntele și sub 25 de ani. Cum mă, tu la 20 de ani să ai ca ideal în viață să fugi de muncă, să păzești o poartă? E ridicol…

DISTRIBUIȚI
Nu sunt blogger, nici nu am intentia... Dar cred ca blogosfera poate face lumea un loc mai bun

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here