Acasă Blog Ce nașpa e să lucrezi la stat frate

Ce nașpa e să lucrezi la stat frate

405
0
bugetarii

După aproape 3 ani de muncă la privat, timp în care nu am avut liber nici măcar de Crăciun, Paște sau Revelion, am avut o revelație. Mi-am dat seama cât de nașpa e să lucrezi la stat. Mai mai că am ajuns să cred văicărelile celor din sistem, care amenință că-și dau demisia și că-și caută altceva de muncă încă de pe vremea lui Tutankamon. E foarte nașpa să ai 10-15 minivacanțe pe an, zile libere respectate cu strictețe, program de 8 ore pe zi fără să te oblige nimeni să faci ore suplimentare neplătite. Da, cred că e foarte nașpa la stat, mai ales după ce-au tot mărit ăștia de la PSD salariile bugetarilor, al oamenilor care doar consumă, care nu produc mai nimic.

Știu, se vor supăra profesorii și medicii, nu aș vrea să-i bag pe toți bugetarii în aceeași oală dar cred că oamenii vor înțelege la care categorie de bugetari mă refer mai exact.

Uneori mi-aș dori să existe o pedeapsă socială pentru ipocrizie și minciună. Cei care mint public într-un sens sau altul să aibă de făcut ceva muncă în folosul comunității sau ceva de genul. Așa să facă și bugetarii care se vaită ca babele că muncesc de se rup, adică mai puțin ca orice privat, și care au parte de cele mai multe zile libere din România, de minivacanțe lunare aproape și așa mai departe.

Nu se poate frate așa ceva, să spui mereu că e nașpa într-un loc dar tu să fii înțepenit acolo de ani buni, nu scoate în evidență decât faptul că oamenii se tem, oamenii se tem de faptul că cetățenii ar afla de beneficiile lor și ar începe să le râvnească posturile. Așa să fie oare?

DISTRIBUIȚI
Nu sunt blogger, nici nu am intentia... Dar cred ca blogosfera poate face lumea un loc mai bun

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here