Acasă Blog Social Media în România funcționează pe bază de titluri și înjurătură

Social Media în România funcționează pe bază de titluri și înjurătură

419
1
Social Media

Atunci când spun Social Media, mă refer evident la Facebook. Românii nu sunt suficient de inteligenți cât să înțeleagă beneficiile Twitter de exemplu. Pe Twitter nu e cu like-uri la poze, nu e cu bârfă, nu e cu viața altora, nu e cu agățare de curve și așa mai departe. Din păcate, după ani de zile de Facebook, eu unul mă declar sătul. M-am săturat să văd atât de multă prostie etalată sub ochii mei. M-am săturat să văd fetițe și femei apreciate doar pentru că arată bine cu ajutorul a 3 kilograme de machiaj. Pentru ce atâta falsitate? M-am săturat să văd analfabeți care doresc să pară filosofi, m-am săturat să văd cocalari și pițipoance, m-am săturat să văd România mai exact.

Cineva spunea mai demult că dacă vrei să vezi o țară cum e ea cu adevărat, urmărește profilurile de Facebook ale cetățenilor ei. Cu cât cetățenii vor fi mai înapoiați și mai analfabeți, și țara va fi mai înapoiată. Cu cât cetățenii ei vor fi mai prezenți online, cu atât țara va fi mai săracă și e logic să fie așa. Cine să mai muncească dacă oamenii butonează telefoanele?

În România, după atâția ani de Facebook, am observat două lucruri. Cetățenii sunt tentați să posteze comentarii după ce citesc titlurile articolelor doar. Și bineînțeles, majoritatea celor care își exprimă o opinie nu o pot face fără să jignească, fără să înjure ca la ușa cortului. Parcă am fi o nație de țigani la cum vorbim. Bine, mulți dintre cei care înjură pe net sunt atât de proști că nici să scrie corect înjurăturile nu sunt în stare, chestia asta mă scârbește cel mai mult. Adică bă, vrei să înjuri de la tastatură, să arăți celor din jur că tu ai dreptate prin intermediul acestui gest țigănesc, ok, bă, dar măcar interesează-te cum se scrie corect „mă-ta”, „futu-ți”, chestii de-astea cu cratime.

 

DISTRIBUIȚI
Nu sunt blogger, nici nu am intentia... Dar cred ca blogosfera poate face lumea un loc mai bun

1 COMENTARIU

  1. Ai mare dreptate când spui că unii comentează citind doar titlul unei stiri / unui articol. :))
    Ce ma irita pe mine foarte tare pe Facebook:
    1. “boala de a distribui” articole/știri cu titluri bombastice: “N-o să-ți vină să crezi ce a făcut X ca să scape de durerea de genunchi!”. Din cauza asta am șters multe persoane din lista de prieteni.
    2. Nerozia de a posta citate celebre adnotând: “adevărat”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here