Acasă Blog De ce nu mai postez nimic pe Facebook

De ce nu mai postez nimic pe Facebook

448
2
Facebook

În ultimele luni, am primit mai multe întrebări de genul „Bă, dar tu nu mai postezi nimic pe Facebook, ce ai pățit? Că înainte erai mai activ…” și chiar nu realizez de ce oamenii nu-și dau seama de faptul că Facebook este o rețea de socializare axată pe niște lucruri pe care eu unul nu le prea agreez. De ce aș petrece timp, de ce aș pierde vreme, documentându-mă despre viețile altora?

Adică hai, că dacă urmăresc antreprenori, oameni de succes de la care am ce învăța, nu ar fi nicio problemă, însă am constatat că News Feed-ul meu era plin de lucruri inutile răspândite de niște prieteni virtuali cu care oricum nu prea interacționez, lucruri care pe mine unul nu mă interesau.

Cu alte cuvinte, nu mai postez nimic pe Facebook și nu mai pierd vremea privind poze din viețile altora pentru că e o pierdere de vreme și pentru că nu-mi place bârfa. Nu mi-a dat niciodată Facebook de mâncare și nici nu mi s-a întâmplat vreodată ceva pozitiv din interacțiunea pe Facebook. Nu văd absolut niciun motiv pentru care aș continua să pierd ore bune butonând News Feed-ul în sus și în jos, mai bine privesc un clip de pe YouTube din care mai și rămân cu ceva. Mi-am dezinstalat și de pe telefon Facebook-ul și culmea, acum mă ține și pe mine bateria.

Da, nu am șters contul de Facebook, îl țin acolo pentru eventuale colaborări sau pentru a lua legătura cu anumite persoane care chiar merită efortul unui dialog. Dacă cineva îmi scrie ceva răspund, nu sunt cioban, dar eu unul nu  am de gând să mai pierd vremea în acest online absolut inutil. Dacă adunăm zilnic minutele pe care le petrecem cu ochii într-un News Feed inutil, cred că se strâng vreo 2 ceasuri bune, ore în care poți face ceva constructiv pentru tine.

DISTRIBUIȚI
Nu sunt blogger, nici nu am intentia... Dar cred ca blogosfera poate face lumea un loc mai bun

2 COMENTARII

  1. Felicitari pt. acest articol scurt, dar cuprinzator si la punct. Dar si mai bine ar fi, daca in loc de Youtube-Video ati pune mana si pe o carte sau sa invatati si altceva nou la care nu va pricepeti…..sa va motivati sa invatati ceva nou……

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here