Mă ocup de content writing de vreo doi ani și jumătate. În tot acest timp am avut onoarea să cunosc fel de fel de proprietari de magazine online de la care am avut de învățat, dar și proprietari care m-au uimit într-un fel. Am fost uimit de exemplu de proprietarii care preferă să se ocupe de unii singuri de optimizarea SEO, fără să apeleze la companii de specialitate care să le garanteze succesul.

Tot ce pot spune este că uneori conceptul acesta funcționează, dar de cele mai multe ori se soldează cu niște investiții care duc către nicăieri. De multe ori am ajuns să refuz clienții care vin la mine să ceară articole fără să aibă o strategie SEO pe cuvintele cheie pentru că în cazul în care nu au un trecut legat de optimizarea Google, vor fi bani dați degeaba.

Nu sunt genul de om care să ia banii celor din jur fără să fie sigur că va fi bine și pentru ei. Și din păcate dacă nu există o strategie de optimizare SEO serioasă, chiar nu pot exista rezultate. Eu înțeleg și aspectul cheltuielilor, că mulți vor să aibă parte de câștiguri cât mai mari cu investiții minime, însă din păcate lucrurile nu funcționează chiar așa.

Știu, mulți mi-au zis că sunt prost și fraier dacă refuz clienții ce nu vin la scris articole cu o strategie serioasă pentru cuvintele cheie. Nu-mi pasă. Pentru mine un client mulțumit este un client care are parte de o campanie de succes în baza unor cuvinte cheie alese bine și a unui text bun, agreat de Google. Frate, magazinul tău online ARE NEVOIE de optimizare SEO făcută de un profesionist dacă vrei rezultate. Investești, primești înapoi. Așa funcționează orice afacere oriunde în lume. Numai în România ne-am obișnuit să face absolut totul „în regie proprie” având impresia că dacă X poate și se descurcă într-un anumit domeniu, o să reușim și noi. Nu e chiar așa, fără profesioniști e aproape imposibil și nu cred că-și dorește nimeni să facă o investiție care nu este fezabilă.

DISTRIBUIȚI
Nu sunt blogger, nici nu am intentia... Dar cred ca blogosfera poate face lumea un loc mai bun

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here