O „sărbătoare” care ar trebui să aibă loc în ultima vineri din noiembrie a fost importată și în România unde, bineînțeles, a fost schimbată pe ici pe colo prin punctele esențiale. Problema e că aceste schimbări au început să enerveze și să plictisească amatorii de cumpărături, care-și bagă picioarele din ce în ce mai des în ofertele vânturate de magazine încă de la jumătatea lunii octombrie.

4 motive pentru care Black Friday a început să plictisească în România

  1. Mereu se fură startul cu săptămâni înainte. În SUA, țara de baștină, Black Friday se face în ultima vineri din noiembrie. În România, magazinele nu mai au un termen când să înceapă sau când să termine. Au dat peste cap întreg sensul acestui concept. Azi, Emag a început Black Friday și suntem în 17 noiembrie fraților. Dar lasă, că până de Crăciun mai au Black Friday de vreo 5 ori.
  2. Prețurile nu sunt cu mult mai mici. Am urmărit cu atenție câteva oferte și a observat că prețurile sunt cu maxim 10-15% mai mici. Păi fraților, ăsta nu e Black Friday. Dacă am bani să-mi cumpăr o tastatură cu 270 de lei, am bani să mi-o cumpăr și cu preț întreg 327.
  3. Rar de tot oamenii găsesc ce caută. Magazinele au o mare problemă, au convertit Black Friday într-un fel de garage sale american în care încearcă cu disperare să scape de niște stocuri cu care au rămas pe cap de anul trecut. Rar de tot să vezi o ofertă bună la un obiect foarte cumpărat.
  4. Site-urile pică la an de an. Cred că e un fel de ritual. Mai în glumă, mai în serios, toate magazinele au problema asta cu site-urile care pică imediat ce se dă startul Black Friday. Evident, nimeni nu umblă să schimbe, să îmbunătățească ceva deși se cunoaște cauza problemei. E clar că nimeni nu mai intră la prima oră pe Emag de exemplu din moment ce se știe: site-ul pică.

Și exemplele pot continua, sau mai bine zis motivele pentru care sărbătoarea asta împrumutată a început să mă plictisească și să mă facă să fiu tot mai puțin interesat de ea.

DISTRIBUIȚI
Nu sunt blogger, nici nu am intentia... Dar cred ca blogosfera poate face lumea un loc mai bun

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here