Acasă Blog Suntem pe locul 2 în lume la emigrație, după Siria. Să fie...

Suntem pe locul 2 în lume la emigrație, după Siria. Să fie bine, să fie rău?

531
1
emigrație

Am citit recent un articol pe Adevărul.ro destul de interesant, despre cum au ajuns Românii pe locul 2 în lume la emigrație după Siria. Nu este vorba despre numărul celor plecați efectiv din țară ci despre perioada scurtă de timp în care o anumită cantitate de suflete românești au plecat unde au văzut cu ochii, fără să se mai uite înapoi. Să fie bine, să fie rău?

Siria ne-a bătut la capitolul acesta pentru că acolo a izbucnit un război civil cam în aceeași perioadă în care și în România a început emigrarea în masă. Se zvonește că în acest moment avem undeva la 6 milioane de români în afara granițelor. Evident, cifrele oficiale sunt mai mici dar să fim serioși… 6 milioane de suflete fraților, o țară întreagă dacă ne gândim mai bine. Finlanda, Danemarca, Norvegia, Irlanda, sunt țări care au între 5.1 și 5.7 milioane de locuitori. ȚĂRI!!!

De ce pleacă românii din țară atât timp cât nu le pică nicio bombă-n cap, asemenea Siriei?

Motivele pentru care românii pleacă din țară sunt destul de multe, variate. Unii pleacă pentru că uzinele la care au muncit zeci de ani s-au închis iar calificarea lor nu mai este utilă nimănui. Alții au plecat pentru că doresc un viitor mai bun pentru familiile lor și nu au răbdare să aștepte acest viitor  clădindu-l cu propriile mâini. Am spus de multe ori că lipsa de unitate a poporului român se vede pe tabelele de emigrare. Cu cât un popor este mai dezbinat într-o țară, cu atât va pleca mai repede către altă țară unde are impresia că lucrurile sunt oarecum mai normale.

Tinerii. De ce pleacă tinerii? Tinerii pleacă din aceleași motive. Unii au calificări foarte prost plătite în România și vor mai mult, vor bani bani bani. Alții pleacă pentru că nu știu să facă nimic, nu au nicio calificare și nu sunt utili societății. În străinătate se mai găsește de muncă pentru ei iar banii sunt destul de frumoși comparativ cu munca necalificată din România care-ți rupe și cârca, și care te lasă și Lefter Popescu. Mai sunt și tinerii revoltați împotriva sistemului, a regimurilor politice, care nu se simt în siguranță în România și care doresc liniște.

Pe viitor, România va avea mari probleme dacă nu-și va aduce cumva cetățenii înapoi

Sistemul de pensii se prăbușește, din două motive: a fost jefuit de 27 de ani în continuu, iar lume care să cotizeze la el nu prea mai există în România. Spuneam mai sus că în acest moment există peste 6 milioane de români dincolo de granițe. Acești 6 milioane ar fi trebuit să fie acum în țară, unde să muncească și să plătească contribuții la pensii.

De asemenea, nu mai avem oameni calificați absolut deloc în România. A devenit un calvar să mai renovezi o casă, ori să cauți un electrician care să vină să-ți monteze o priză. Școli de arte și meserii nu mai sunt iar tinerii nu vor să mai muncească în România. Cel puțin nu munci de genul acesta…

DISTRIBUIȚI
Nu sunt blogger, nici nu am intentia... Dar cred ca blogosfera poate face lumea un loc mai bun

1 COMENTARIU

  1. poporul RROMan n-a fost niciodata UNIT! doar cizmarul Nicolae Ceausescu a reusit sa-i tina la un loc prin dictatura,terorism si jegosii scarbosi de SECURISTI! In momentul in care s-au deschis granitele s-au evaporat 1 milion de oameni! altii si-au bagat ceva in rasa lui Ceausescu si au plecat dinainte sa se prabuseasca totul! cam din anii 1980 au inceput sa plece romanii! intai cei foarte inteligenti ca asa-i mereu,iar treptat restul… prostii se trezesc mai tarziu,uneori PREA TARZIU! Exportam prostituate ce stiu sa suga bine ,au un corp frumos/sunt frumoase dar nu mult timp,culmea; dupa 35-40 ani romancele arata distruse si forta de munca ieftina ca nici cartea nu le place multora… deci la “YES SIR, RIGHT AWAY SIR!” in strainatate ajung majoritatea in scurt timp! ca dupa 1-2 ani de munca in tara ,nu stii cum sa te sui mai repede in avion! Viitorul ROMANIEI,E… INEXISTENT! sau foarte trist/sumbru si iarasi,SARAC! Pt. ca sa nu-si imagineze cineva ca se intoarce careva in tara sa stea capra cum zice cate vreo gasca de politicieni CORUPTI pe un salar net de ras-plans! cine mai munceste inca in RROMania,sunt IT-istii,dar aia deja au salarii de SCIENCE FICTION comparat cu ce primesc 80-90% din romanii ce muncesc “normal” adica 1100 lei lunar NET! Fata de un inginer IT ce ia net 8000-9000lei lunar,poate si mai mult in functie de performante in firma unde e angajat! in conditiile astea romania o sa ajunga(daca nu e deja)groapa de rahat a europei,fara forta de munca ,populatie imbatranita si terminata,tineri pe fuga daca mai e vreunul prin tara si la fel ,salarii de rahat pe munca pe branci! sincer mie scarba ca sunt roman,cu nume si acte de identitate RROManesti… fara suparare,ok?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here