Acasă Blog Românilor le cam lipsesc planurile de viitor

Românilor le cam lipsesc planurile de viitor

296
0
planurile de viitor

Am observat chestia asta în urmă cu mult timp dar am sperat să fie un trend care o să dispară la un moment dat. Nu, din contră, s-a agravat. De ce spun că românilor în special tinerilor, le lipsesc planurile de viitor? Pentru că asta cred atunci când îi văd cum stau pe la scările blocurilor, la spart de semințe. Asta cred atunci când îi văd la spart de semințe pe băncile din parcuri, că nu mai există bancă în țara asta sub care să nu existe coji de semințe. Dacă aș fi președinte aș interzice semințele de dovleac și de floarea soarelui în România, țară acaparată parcă de un val de nesimțire.

Românilor le lipsesc planurile de viitor, și-ți dai seama de chestia asta în momentul în care te uiți pe stradă. Vezi tineri cu mașini de lux, mașini pe care majoritatea europenilor nu le-ar cumpăra niciodată pentru că ei nu le consideră o prioritate în viață. Atât timp cât prioritatea ta este o mașină, clar nu ai planuri de viitor. Eu nu am văzut nicăieri în lume mai multă prostie decât în România vis a vis de mașini. E o luptă nebună pentru un lux pe care oricum nu ni-l permitem. Nicăieri în lume nu o să mai vezi tineri cu mașini de lux în țări în care abia dacă se poate circula din cauza gropilor.

Românii au impresia că viitor înseamnă neapărat bani, mașini, lux, vile cu 10 camere, etc. Și sunt dispuși să facă orice pentru a obține această bogăție aparentă. E ceva normal, sau nu? Se spune că oamenii care se nasc și trăiesc în sărăcie, o să-și dorească întotdeauna să devină bogați. Unii vor reuși, alții vor încerca doar să pară bogați.

DISTRIBUIȚI
Nu sunt blogger, nici nu am intentia... Dar cred ca blogosfera poate face lumea un loc mai bun

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here