Acasă Blog Smartphone Zombie

Smartphone Zombie

325
0

În anii 90, oamenii mergeau cu capetele plecate pe stradă din cauza fricii, din cauza nesiguranței, din cauza sărăciei, din cauza problemelor. Astăzi parcă nimic nu s-a schimbat deși tot mai multă lume trăiește mai bine ca atunci. Tot cu capetele plecate merg pe stradă dar de data aceasta au un alt motiv: telefonul mobil. Am citit undeva despre o statistică cu numărul celor peste care a dat mașina pe stradă din cauza faptului că mergeau cu nasurile în telefoane și m-a pus pe gânduri.

Am devenit atât de acaparați de mediul acesta online încât nu ne mai interesează realitatea. Suntem dornici să trimite un :* pe Facebook Messenger în loc să dorim ca fata respectivă să fie în realitate alături de noi, să o pupăm în realitate. Și dacă o avem pe fată în realitate și ieșim cu ea la un suc la o terasă, intervine muțenia. Fiecare stă liniștit și-și savurează cafeaua, cu nasul în propriul telefon. Cred că până la urmă o să uităm să ne mai privim unul pe celălalt, când o să ne aducem aminte de noi în loc să ridicăm privirea spre stânga sau spre dreapta, o să scoatem din buzunar telefonul și o să ne uităm la o poză de pe Facebook, cu toate că persoana cu pricina e la 1 metru de noi.

Cum să ieși mă în oraș cu o fată și în loc să o privești, să vorbești cu ea, să stați fiecare cu nasurile băgate în telefoane? Mi se pare o prostie și cred că denumirea de „smartphone zombie” li se potrivește de minune acestor persoane cărora dacă te-ai lua telefonul mobil, nu ar mai rămâne nimic din ei. Pentru unii, telefonul e viața lor, Facebook e tot ce au mai de preț. Că oricum în afară de Facebook nu există alt motiv să ai un smartphone în ziua de azi. Toată lumea pentru asta cumpără smartphone…

DISTRIBUIȚI
Nu sunt blogger, nici nu am intentia... Dar cred ca blogosfera poate face lumea un loc mai bun

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here