Acasă Blog Despre bogații care fac coadă pe la centrele de dezmembrări

Despre bogații care fac coadă pe la centrele de dezmembrări

305
0
dezmembrări

Cred că orice străin care vine pentru prima dată în România rămâne oarecum surprins. El are impresia că vine în cea mai săracă țară din UE dar când se uită pe stradă și vede mașinile scumpe, își cam schimbă părerea. Da fraților, cred că stăm destul de bine în țara asta la capitolul mașini de lux dar și la capitolul centre de dezmembrări. Suntem o nație de oameni căreia îi place luxul, opulența, cetățenii României sunt dornici să aibă o mașină cât mai scumpă având impresia că aceasta le va oferi o oarecare validare socială. Se știe, cu cât ai o mașină mai bengoasă în România, cu atât ești mai bine văzut de cei din jur sau mai simplu, cum bine spunea un fost client de-al meu pe când lucram la GPL „Altfel te vede lumea când te dai jos dintr-un Audi”. Omul doar ce-și cumpărase un Audi A4.

Da fraților, în țara asta se cumpără mașinile care plac societății, nu care plac proprietarilor. De-asta e plin numai de Audi, BMW, Mercedes, majoritatea second hand, târâite deja sute de mii de kilometri pe autostrăzile străinătății. În România, puțini sunt cei care dau 10.000 de euro pe un Logan nou, majoritatea optează pentru un BMW, Audi, Mercedes second hand mai bine că cică vor confort. Nu, nu vor confort, vor să-i vadă lumea cu mașină de-asta care cândva a fost foarte scumpă. Și, evident că acești bogați cu mașini de lux îngroașă coada pe la centrele de dezmembrări în momentul în care au nevoie de ceva piese pentru că în realitate nu-și permit să cumpere nici măcar un injector nou.

Bogații care fac coadă pe la centrele de dezmembrări sunt genul acela de tineri care nu au nici o responsabilitate. Locuiesc de obicei cu părinții și tot ce câștigă reușesc să pună de-o parte. Când au strâns 5000 de euro să zicem (care nu e o sumă mare), mai iau 5000 de la părinți și se duc să își aducă un BMW din Germania. Pentru ei e destul de simplu să cheltuie în acest mod cei 10 mii de euro. Mai sunt o categorie cei care au avut apartamente de pe la bunici ori pământuri pe care le-au vândut și, evident, au sărit la mașini de zeci de mii de euro mari cauzatoare de drame în moment de defecțiune tehnică. Nu în ultimul rând, mai sunt cei care au toată familia plecată la muncă în străinătate, pe la adunat de diverse. Ei la fel, pun cu toții bani ca să ia pipilului mașină bengoasă, să aibă cu ce să se laude când se întoarce în țară. A, și mai sunt și bișnițarii, cei care iau comisioane din căratul oamenilor la muncă în străinătate, samsarii de mașini, etc, oameni care nu dau nici un ban la stat și care au activități la limita legalului.

Apoi, e clar că faci coadă la dezmembrări dacă tu nu ai un venit constant care să suporte întreținerea unei asemenea mașini. E clar că dacă ai făcut o dată un efort să o cumperi, nu vei avea niciodată bani să o întreții. Păi câți nu am auzit de asemenea bogătași care și-au lăsat mașina cu totul la dezmembrat după ce li s-a defectat ceva pe la motor? E plină lumea de așa zișii oameni bogați care în realitate nu au două de 5 în buzunar, cel puțin în România.

DISTRIBUIȚI
Nu sunt blogger, nici nu am intentia... Dar cred ca blogosfera poate face lumea un loc mai bun

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here