Acasă Blog Dacă eram în America…

Dacă eram în America…

713
0
America

De fiecare dată când vedem cocalari care fac circ cu poliția din anume motive, găsim prin comentarii scris „Dacă eram în America țăranul ăla era pe jos demult, încătușat sau chiar împușcat”… De fiecare dată când vedem pe la TV cazuri de corupție sau injustiție, toată lumea comentează „Dacă eram în America, așa ceva nu s-ar fi întâmplat niciodată”. Am ajuns să luăm lumină de la America și să comparăm sălbăticia de la noi cu civilizația de peste ocean, însă din păcate țara asta nu va fi niciodată o America și am să vă spun imediat și de ce… Bine, nu e greu de intuit deloc.

Totul pornește de la mentalitate. Dacă oamenii sunt educați de mici să respecte legea și să se supună celor care o reprezintă, cazuri precum Boureanu nu ar avea niciodată motive să existe. E drept, au și americanii nebunii lor care se bat sau se împușcă parte-n parte cu Poliția, dar să nu comparăm gangsterii adevărați cu pepenarii, cu găinarii de pe tarlaua românească.

De ce România nu va fi niciodată o Americă

Americanii pun mare accent pe educație. Acolo, Universitatea se plătește cu bani grei. Nu-i ca în România, unde Fabrica de Diplome funcționează perfect și reușește să scoată boi buni de nimic după 3-4 ani de studii. Părinții americani fac credite pe ani buni ca să-și trimită copiii la facultăți de renume din SUA, ori poate vă aduceți aminte de prin filmele lor că mai au obiceiul să economisească bani pentru aceste școli încă de când nasc. Deschid ei un cont pentru facultate în care pun bani.

În România, majoritatea celor care fac o facultate trec prin ea ca rața prin apă, și asta gratis. Cei care învață cu adevărat pleacă la muncă în străinătate după ce statul român le-a oferit 15 ani de carte gratuiți. Rămânem în țară mereu cu gloate de proști, cu gloate de oameni calificați dar care nu prea știu să facă nimic. De-asta nu vom fi niciodată o America.

Americanii pun mare accent pe muncă. Majoritatea copiilor sunt trimiși la muncă de către părinți încă de la 15-16 ani. Dacă la 18 ani nu aduc bani în casă sunt dați afară. Mă refer la cei care nu se duc la facultate. În România, ce fac copiii de 15-16 ani? Sparg semințe la scara blocului, promovează golăneala, ard în bășini pe Facebook și cam atât. Sunt cocoliți de către părinți de zici că nu-i adevărat și când ajung la 18 ani, o bună parte din ei ajung să pice bacalaureatul. Păi deh, cum să iei tu bacul dacă stai la spart de semințe la scara blocului? Nu am prea văzut apucăturile astea pe la americani.

Americanii nu ascultă manele. Din punctul meu de vedere, manelele sunt cea mai mare nenorocire care s-a abătut asupra României imediat după Revoluție. Am ajuns să venerăm țiganii, să le ascultăm muzica analfabetă și de joasă speță. Au și americanii muzică de calitate mai slabă dar în nici un caz plină de greșeli gramaticale și furată de la alți artiști. Că majoritatea manelelor sunt „cover” cică. De-asta nu vom fi niciodată o Americă, pentru că ascultăm muzică analfabetă și o promovăm. Ce am cu muzica? Ea caracterizează cel mai bine un individ, o societate, o țară. Părerea mea.

De-asta nu o să vezi niciodată în România cocalari care să se supună Poliției, de-asta pe la noi o să apară mereu „doctori” care înjură polițistul și-i fură telefonul din mână atunci când se îmbată, etc. România este o țară în care din păcate, predomină cocalarii, analfabeții și oamenii care au dezvoltat o mentalitate de bulibașă, ajutați oarecum și de muzica din jur cu care au crescut.

Ideea de la care a pornit acest articol:

DISTRIBUIȚI
Nu sunt blogger, nici nu am intentia... Dar cred ca blogosfera poate face lumea un loc mai bun

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here