Acasă Blog Cine l-a creat pe Dumnezeu?

Cine l-a creat pe Dumnezeu?

381
0
Dumnezeu

Stau de multe ori și-mi pun întrebări, îmi place să mă gândesc la lucruri ciudate de genul cine l-a creat pe Dumnezeu sau ce anume a fost înainte de Univers? Sunt două gânduri care deși reprezintă oameni cu credințe diferite, au la bază o filosofie comună imposibil de înțeles și, bineînțeles, sunt întrebări încă fără răspuns. Oamenii sunt ființe raționale care sunt capabile să înțeleagă lucrurile ce au un început și un sfârșit: ziua începe și se termină, viața începe și se termină și pentru aceste fenomene, există explicații. Dar cine l-a început pe Dumnezeu și când acesta se va termina? Cum  a reușit Universul să ia naștere dintr-un punct fără dimensiune dar cu energie infinită? (potrivit teoriei Big Bang) Și cum a ajuns acea energie infinită să existe pentru că totul trebuie să aibă un început, nu?

Cineva spunea că vom putea înțelege Universul în momentul în care vom înceta să mai căutăm răspunsuri raționale pentru că modul în care noi, oamenii, funcționăm, nu este compatibil cu asemenea răspunsuri. Noi nu ne putem imagina infinitul, nu putem să credem că acolo sus, există un Dumnezeu ce există dintotdeauna. Nu putem de asemenea nici să credem că în urmă cu 13.7 miliarde de ani nu exista nici materie, nici cosmos, nici timp nici spațiu. Suntem oameni care au nevoie de explicații logice, matematice, precise, pentru a putea înțelege viața. Poate că însuși concepte precum timp – spațiu ne țin departe de răspunsul dorit. Suntem ființe prea precise.

Citisem undeva că un papă catolic (Papa Pius al 12-lea) a vrut să valideze crearea lumii din nimic cu această teorie a Big Bang-ului în anul 1951 și asta doar pentru că nimeni nu a putut înțelege pe deplin această explicație științifică, a unei singularități  care dintr-o cauză necunoscută să-a săturat să mai fie singularitate și a explodat într-un Univers la fel de infinit precum energia pe care o deținea. Acea energie să fie oare Dumnezeu? Dacă da, el de unde a acumulat acea energie infinită?

Desigur, sunt niște întrebări destul de ciudate pe care mie-mi place să le rostesc, îmi place să mă gândesc în această direcție și de multe ori am ajuns la concluzia că indiferent de explicații, științifice sau religioase, noi nu vom accepta niciodată un răspuns dacă nu se va baza pe un început și un sfârșit.

DISTRIBUIȚI
Nu sunt blogger, nici nu am intentia... Dar cred ca blogosfera poate face lumea un loc mai bun

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here