Am fost de dimineață în portul din Drobeta Turnu Severin, și rău am făcut. „Bine ați venit, rău ați nimerit” ca să citez o replică dintr-un film românesc celebru (Terminus Paradis 1998). M-am dus să mă așez și eu pe o băncuță și am constatat că nu am loc de gunoaie. Niște cetățeni lăsaseră acolo probabil de azi noapte niște pet-uri goale, niște pahare de cafea goale, niște pungi de semințe goale și un covor de coji de semințe mai gros decât cel persan. Pe loc mi-a venit o scârbă și un regret că nu am plecat dracului din țara asta de țărani sălbatici, cu care sunt nevoit să împart aerul.

Partea cea mai interesantă este că la vreo 5 metri de acea bancă este un coș de gunoi destul de încăpător, dar evident că nu a avut nimeni ochi să-l vadă. Dacă nu ești educat de mic să fii un om curat, când ajungi la maturitate nu te mai poți schimba. Eu sunt tare curios dacă ceata de babuini sălbatici care a făcut o asemenea grozăvie, se comportă la fel și în propria casă. Adică sunt curios să știu dacă la fel fac și în propria sufragerie de exemplu, dacă-și scuipă cojile pe jos, dacă-și lasă pet-urile din plastic aruncate pe după ușă și așa mai departe. Probabil că da.

Clipurile din acest articol arată foarte clar nivelul de nesimțire la care s-a ajuns, cocălăreala ordinară și manelizarea tinerilor din acest oraș, că nu cred că cei trecuți de 30 de ani sunt capabili de o așa grozăvie. Tot niște țărănuși golănași semi analfabeți sunt vinovați. Probabil au ascultat și o arie de Guță la difuzorul telefonului mobil în timp ce au spart jumătate de kilogram de semințe. Te umflă scârba când vezi așa nesimțire, asemenea prostie, asemenea țigănie și regreți faptul că încă mai faci parte din aceeași țară cu ei. Niște țărani cocliți care vor avea bineînțeles și drept de vot.

Am zis să mai răresc pe acest blog articolele de genul dar din păcate nu am cum să trec cu vederea asemenea golăneală. Eu de exemplu nici nu vreau să mă gândesc ce fel de părinți trebuie să dețină cei care fac o asemenea mizerie pe unde ies în oraș. Mi se pare incredibil ca în anul 2017 să vrei să te duci să stai și tu într-un port turistic să te uiți la vapoare și să nu ai loc de gunoi. Cam asta trebuie să suporți dacă nu vrei să renunți la luxul de a trăi în România, din păcate.

DISTRIBUIȚI
Nu sunt blogger, nici nu am intentia... Dar cred ca blogosfera poate face lumea un loc mai bun

1 COMENTARIU

  1. ma faci sa rad… adica aveai pretentia sa fie ca in Finlanda unde LA TARA,adica mediul rural gasesti cos de gunoi la 100metri?! vb de zone unde nici drumul nu este asfaltat! tara asta si poporul asta/adunatura asta de gunoaie semiumane sunt blestemate pe veci! si nu o spun cu rautate! ba dimpotriva ,e o constatare amara si crunta! nici ca mai calc prin RROMania din momentul in care voi pleca intr-o tara civilizata gen Finlanda, Norvegia sau Suedia si ma descurc sa TRAIESC acolo cu minimul necesar! spre deosebire de altii nu vreau cu orice pret sa ma imbogatesc/milionar in euro,dar MACAR SA TRAIESC PRINTRE OAMENI CIVILIZATI INTR-O TARA CIVILIZATA! ca de sperat la mai bine am tot sperat in ultimii 18-20 ani! regret ca nu am plecat mai repede din gunoiul asta de tara! Ma mir ca mai esti tu pe aici! n-am sa te inteleg,sincer ti-o spun! bafta!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here