Zilele trecute, un depozit de mase plastice (care nu cred că avea ce căuta în oraș) a luat foc. Evident, fum ca la nebuni, pălălaie de 15 metri înălțime și o mulțime de lucruri ciudate observate ca spectator al unui asemenea eveniment neplăcut. Imaginile și clipurile vorbesc de la sine, nu cred că mai e nimic de comentat în afară de 3 aspecte importante la care am să fac referire în cele ce urmează.

3 lucruri despre incendiul de la depozitul de mase plastice din Drobeta Turnu Severin

  1. În caz de calamitate, suntem PA!. Eu am observat fumul gros când am ieșit din Carrefour. Incendiul se afla în celălalt capăt al orașului. Cei care cunosc Drobeta pot confirma că între cele două repere este o distanță de 5 kilometri. Pe jos, am făcut cam 30 de minute, la pas alert, până la incendiu și când am ajuns, lume adunată ca la nebuni și NICI PICIOR DE POMPIER. Pompierii au ajuns la câteva minute după ce am ajuns eu. Apoi, cine știe de când era incendiul acolo, dinainte să-l observ. Dacă pompierii care au garajul la 1 kilometru de pălălaie au nevoie de o oră ca să se adune și să intervină, noi suntem PA în caz de calamitate. Dacă I.S.U. se duce la incendiu după o oră, e clar.
  2. Ducem lipsă de catastrofe. Eu la concluzia asta am ajuns în momentul în care am observat că tot orașul era la incendiu. Oamenii în loc să fugă, se duceau să facă poze acolo și să se uite cum arde flacăra de 15-20 de metri. Am văzut chiar părinți cu copii care se duceau acolo parcă la circ. Cred că în Severin se produc prea puține catastrofe și din acest motiv, o pălălaie a ajuns să stârnească un interes mai mult decât idiot. Hai că eu m-am dus ca să observ evenimentul, să am ce scrie pe blog dar restul orașului, ce căuta acolo? Ce căutau părinții cu copii acolo?
  3. Inconștiența e la ea acasă. Chiar la câțiva metri de grozăvie se afla o stație de carburanți, care de altfel se poate observa și în imagini. Peste stradă, altă stație de carburanți. Mai sus de ea se află două stații de GPL. Absolut nici una dintre cele patru posibile bombe nu a fost închisă. Oamenii care lucrau acolo asistau în continuare la pălălaie, parcă era un foc de tabără acolo. Și nu, Poliția nu a făcut nimic în tot acest timp. Nu a evacuat zona, nu a închis strada, absolut nimic. Poate au luat măsuri după ce am plecat eu, adică după ce a venit mașina de pompieri.
DISTRIBUIȚI
Nu sunt blogger, nici nu am intentia... Dar cred ca blogosfera poate face lumea un loc mai bun

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here