Acasă Blog Rata șomajului – cea mai mare minciună din economia românească

Rata șomajului – cea mai mare minciună din economia românească

282
0
Rata șomajului

Am auzit adineaori pe la știri că rata șomajului în județul Mehedinți, județ în care îmi duc și eu traiul este de doar 8.9%. Cum Dumnezeului să fie atât cât eu unul cunosc mai multă lume fără serviciu decât oameni care se trezesc în fiecare dimineață pentru a se duce la muncă?

Ei bine, acest indice de 8.9% este luat în funcție de șomerii declarați, îndemnizații sau ne indemnizați. Dacă tu nu ai serviciu dar nu te duci la AJOFM Mehedinți pentru a fi luat în calcul și pentru a ți se căuta de muncă, e clar că nu o să figurezi nicăieri. Aceste procente de 9%, ridicole de altfel, reprezintă cred doar 20% din totalul oamenilor buni de muncă dar care nu au serviciu în Mehedinți.

Dacă mă întrebați pe mine, cred că rata șomajului adevărată este undeva la 45 -50 la sută. De ce nu se duc tinerii sau cei care nu muncesc absolut nimic la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de muncă pentru a fi luați în evidență? Păi e destul de simplu: oamenii nu vor și nu au de gând să muncească. Mehedințiul este unul dintre cele mai sărace județe din țară iar de vină, pe lângă conducători, sunt și oamenii foarte leneși. Nu există prosperitate acolo unde există lene.

Cum să se ducă ei pentru a fi luați în evidență? Că dacă se duc, asta înseamnă că la un moment dar s-ar putea întâmpla nenorocirea să apară un loc de muncă vacant și vor fi obligați să îl ocupe. Sau mai rău, vor fi nevoiți să facă cursuri de recalificare în cazul în care nu le este găsit de muncă…

Rata șomajului este cea mai mare minciună din economia românească și nu înțeleg de ce mai este dată drept un indice de referință pentru evoluția sau involuția economiei românești.

DISTRIBUIȚI
Nu sunt blogger, nici nu am intentia... Dar cred ca blogosfera poate face lumea un loc mai bun

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here