Fraților, am trăit să o văd și pe asta: țigani cu mături în mână, adunând cojile de semințe pe care le făcuseră în parcul lor preferat. De vină pentru minunea aceasta Dumnezeiască este bineînțeles Jandarmeria, care mai în glumă mai în serios au avut de dus ceva muncă de lămurire cu țigăncile ca să le convingă să adune acele coji de pe jos. Da fraților, chiar în centrul orașului, s-au pripășit de vreo câțiva ani buni niște țigani și acolo toacă semințe non stop. E un covor de coji dintr-un cap în altul.

Acum, nu mă înțelegeți greșit, nu că aș avea ceva în mod special cu țiganii, căci nici cu tinerii din Severin nu mi-e rușine. Și ei fac la fel de multă mizerie pe unde se duc dar până acum, pe țigani nu i-am văzut niciodată să adune nimic.

Am mai văzut Jandarmeria între grupuri de golănași de tarla rurală dar între țigani, niciodată. E un lucru bun, iată că și ei pot să intre în rândul lumii dacă sunt struniți un pic de la spate. E un semn bun zic eu și cred că dacă Jandarmeria le mai face o vizită de-asta din când în când, se educă și țiganii.

Eu unul nu am priceput niciodată chestia asta cu mâncatul semințelor pe stradă, cu covorul de semințe, poate pentru că nu am fost crescut la țară pe tarla ca alții. Știu că la țară în propria curte e ceva foarte ok să spargi semințe direct pe jos, prin colb, însă din păcate strada de la oraș nu e tarlaua de la țară și unii tineri se pare că au o problemă în a înțelege chestia asta. Cred că suntem unici în lume pentru nesimțirea asta cu cojile de semințe, obicei care mi se pare mai mult decât grotesc.

DISTRIBUIȚI
Nu sunt blogger, nici nu am intentia... Dar cred ca blogosfera poate face lumea un loc mai bun

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here