Pentru că în ultimele luni mă gândesc destul de serios să mă mut în București, de fapt e doar o chestiune de timp, decizia fiind luată deja, am început să inspectez un pic piața imobiliară. Mă așteptam să fie prețuri nejustificat de mari (este specificul Bucureștiului) dar am constatat și multe alte anomalii pe care le voi sublinia în acest articol în cazul în care mai este cineva interesat de subiect. Voi discuta despre prețuri în general, despre site-uri de anunțuri și de ce aceste apartamente cu 2 camere pe magazinuldecase.ro care mi s-au părut cele mai interesante.

Prin ce trebuie să treci atunci când cauți un apartament cu două camere de vânzare în București

Primul lucru pe care-l vei constata cu stupoare, tu fiind obișnuit cu prețurile din provincie, va fi prețul mare al apartamentului din București. O să vezi că un apartament cu două camere în București poate să fie la fel de scump precum unul din Paris, Monaco, Londra chiar deși știm că țara asta nu se compară deloc cu vestul. De fapt am putea spune că România face parte din vestul sălbatic, nu din vestul occidental.

De ce sunt așa de scumpe apartamentele în București? Nimeni nu știe exact, poate pentru că este vorba despre capitala țării, poate pentru că este un oraș în care imobiliarele încă mai mișcă comparativ cu alte zone ale țării. Cert este că dacă în provincie cu 20.000 de euro poți cumpăra un apartament cu două camere într-o zonă bună, în capitală abia dacă prinzi ceva la periferia periferiei.

Al doilea lucru pe care-l vei constata în momentul în care vei căuta apartamente de vânzare București va fi prosteala cu anunțurile online. Cele mai celebre site-uri de anunțuri sunt pline de fel de fel de postări care mai de care mai ireale și mai false, cu ajutorul cărora niște găinari (că altfel nu îi pot numi) încearcă să îți bage ție pe gât diverse alte oferte care de fapt nu te interesează.

De exemplu, tu cauți apartamente de vânzare București 2 camere undeva prin Berceni, vezi anunțuri cu poze foarte mișto pe site-uri de genul olx sau la jumate, prețul ți se pare ok, pui mâna pe telefon, suni iar la celălalt capăt al firului afli că „oferta” nu mai e valabilă „dar au ei alt apartament similar în altă zonă precum Ferentari”. Nu înțeleg de ce aceste site-uri de anunțuri nu rezolvă problema întrucât pentru tine ca și client interesat de oferte serioase, este o mare pierdere de timp.

Din acest motiv eu unul am renunțat complet la a mai pierde vremea pe site-urile de anunțuri generale și am început să sun oamenii care aveau anunțuri postate pe magazinuldecase.ro. Într-adevăr, nu sunt atât de multe anunțuri precum pe olx sau lajumate dar măcar știi o treabă, vorbești despre ceea ce vezi, nu cu niște găinari care s-au obișnuit să trăiască din comisioane și ciuguleală.

Cam prin așa ceva sunt nevoiți să treacă cei care sunt în căutare de apartamente de vânzare în București. E destul de dificil să accepți ideea prețului dar te obișnuiești cu timpul. Important este să cauți din start unde trebuie astfel încât să nu simți frustrarea timpului pierdut și a contactului cu fel de fel de găinari.

DISTRIBUIȚI
Nu sunt blogger, nici nu am intentia... Dar cred ca blogosfera poate face lumea un loc mai bun

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here