Am citit zilele trecute niște comentarii pe Facebook în care se susținea ideea că salariul de 1800 de lei pentru început este jignitor pentru cineva care are studii superioare. Cu toate că foarte multă lume o să mă înjure, am să spun aici ce-am scris și la acea discuție: 1800 de lei la angajare pentru cineva cu studii superioare nu este puțin dintr-un simplu motiv, sunt șanse foarte mari ca acea persoană cu studii superioare să se fi dus la facultate doar pentru diplomă. De ce să-i dai 3000 sau 4000 de lei din prima, când nu ești convins că-i competent sau nu?

Fabrica de diplome funcționează foarte bine în România și am observat că foarte mulți tineri care au chiar și master într-un anumit domeniu, nu știu să facă absolut nimic. Am cunoscut oameni care au terminat Dreptul la ID și nu sunt în stare să scrie o întâmpinare. Discutăm despre acei tineri ținuți în facultate de mămica și tăticul, cu mașini de la 18 ani, care se duc mai mult prin cluburi decât pe la orele de la facultate. Din păcate, piața muncii din România este acaparată de acești incompetenți care vin la angajare numai cu pretenții salariale când în realitate, ei nu au nimic de oferit. Desigur, nu băgăm în aceeași oală pe toată lumea dar trebuie să spunem lucrurilor pe nume.

Există și tineri competenți în țara asta care ar merita îngropați în aur, dar sunt atât de scumpi la vedere. Am ajuns așa o țară în care unii au impresia că domne, dacă au o hârtie merită mai mult. Nu e chiar așa fraților, cel puțin nu la privat. La stat, e altă poveste dar la privat unde trebuie să aduci plusvaloare și unde trebuie să fii competent astfel încât compania care te plătește să avanseze, e altă mâncare de pește. Așa că, cei care aveți studii superioare și credeți că meritați nu știu câte milioane de euro din prima, așa, doar pentru că aveți o hârtie, mai meditați un pic asupra problemei. Cine este competent în România, indiferent de domeniu, va avea și un salariu bun…

DISTRIBUIȚI
Nu sunt blogger, nici nu am intentia... Dar cred ca blogosfera poate face lumea un loc mai bun

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here