În străinătate, în special în Statele Unite, Vlogurile au explodat după anul 2008, când internetul s-a mai dezvoltat iar YouTube a mai crescut un pic. Era normal să se întâmple așa pentru că oamenii sunt ființe sociabile, vor să iasă din carapace, vor să apară, vor să transmită pozitivitate sau să ajute pe cei aflați la ananghie. Așa a luat naștere ideea de Vlog într-o țară în care libertatea și prejudecățile nu mai sunt demult o problemă. În România însă, lucrurile nu stau chiar așa roz pentru că aici oamenii care vor să-și pună viața pe clip au de furcă cu boschetarul de YouTube și sunt descurajați chiar de la primele tentative.

Cine/ce este boschetarul de YouTube

Boschetarul de YouTube (Definiție) –  tânăr ajuns la maturitate în circumstanțe neclare (adică a scăpat necălcat de mașină sau care nu s-a înecat cu o cană de apă precum Bolboacă), ce are în molecula ADN gene provenite în egală măsură de la o curvă și de la un bețivan.

Așadar, boschetarul de YouTube este acel personaj care urmărește un clip pe celebra rețea specificată mai sus apoi începe să înjure sau să batjocorească la greu oamenii care au apărut în acel clip, în funcție de modul în care arată sau în funcție de cum s-au aliniat planetele. Acești tineri fără prea multă carte, lipsiți de ocupație cărora probabil le-au lipsit sau le lipsesc ceva jucării din copilărie, nu au altceva mai bun de făcut decât să înjure sau să batjocorească pe YouTube.

Acest boschetar de YouTube reprezintă după părerea mea cauza principală pentru care fenomenul vlogging nu a luat startul așa cum trebuie în România. Consider că există foarte puțini vloggeri în țara asta din pricina prejudecăților. Păi cum să-ți faci tu vlog, să muncești, să faci ceva de calitate apoi să vină un asemenea boschetar să te înjure ca la ușa cortului doar pentru că… așa vrea el? Te văd și pe tine prietenii, rudele, etc…

E foarte trist ce se întâmplă cu YouTube în România, referitor la cantitatea de înjurături postate în comentarii iar acest concept de critică fără rost cu limbaj de șatră nu are cum să ne ajute ca societate. Trăim într-o societate în care dacă ești urât ești înjurat, dacă ești frumos ești lăudat chiar și fără să faci nimic. Cam asta e România… Dacă oamenii te plac fizic te pupă, dacă nu, te ia cu batjocura fără să țină cont niciodată de calitățile tale sau de lucrurile pe care le faci.

DISTRIBUIȚI
Nu sunt blogger, nici nu am intentia... Dar cred ca blogosfera poate face lumea un loc mai bun

1 COMENTARIU

  1. Nu cred că acesta este un motiv pentru care unii nu își fac un vlog. Și ca blogger primești multe trimiteri la origini, și totuși sunt mulți care activează în acest domeniu. Hai, mai, Alex! Proștii trebuie ignorați. Nu ai o opinie argumentata, du-te-n pisicii tău, de să mă complic cu tine dacă nici să mă înjuri corect nu știi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here