Mă duceam ieri până în târgul auto din Drobeta Turnu Severin când, în fața mea, pe trotuarul celălalt, văd un tânăr de vreo 16-17 ani care ieșise să plimbe un cățel. Era totul în regulă, câine în lesă, fără botniță pentru că acest câine intra în categoria celor de talie mică, până în momentul în care puțoiul i-a tras o înjurătură de genul „Mergi futu-ți morții mă-tii”, l-a smuls de lesă și de gât iar la final i-a tras un picior în burtă… Da, câinele se oprise un pic să miroasă ceva pe la un copac iar stăpânul lui, mare iubitor de câini, l-a tras de gât, l-a lovit în burtă cu piciorul și l-a înjurat.

De multe ori îmi pare rău că nu am un GoPro să-l pun pe cap atunci când ies în oraș, dacă aveam ieri cu siguranță reușeam să amendăm un nemernic. Cum să îți iei mă câine, să-l smucești pe stradă, să-l înjuri și să-i dai picioare în burtă dacă din întâmplare se mai oprește și el din când în când?

Ce m-a șocat și mai tare este vârsta lui, nu avea nici măcar 18 ani. Chestia asta mă duce cu gândul la părinții lui, ce fel de oameni trebuie să fie și ce fel de educație ar putea să primească un asemenea tânăr ca să se poarte așa cu un biet cățel…

Băi frate, când cățelul greșește sau are o atitudine nepotrivită pe stradă îi mai aplici o corecție, cu toate că nu așa se educă un câine… Dar să-l iei la șuturi doar pentru că a îndrăznit să se oprească și el câteva secunde la un tufiș? Mi-e silă de oamenii din orașul ăsta.

DISTRIBUIȚI
Nu sunt blogger, nici nu am intentia... Dar cred ca blogosfera poate face lumea un loc mai bun

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here