Mergeam astăzi prin Carrefour și am zărit un butic unde era un anunț de genul „Angajez personal, CV + Poză” și m-a pus un pic pe gânduri. De ce trebuie să aducă oamenii și poze? E nevoie de personal pentru a vinde la acel butic sau se organizează ceva casting pentru fotomodele?

Cred că e o modă pe la buticurile din hipermarketuri să se angajeze niște pițipoance care arată foarte bine, lipsite de orice competență, în detrimentul unor femei care nu arată super mișto dar au oarecum experiență. Alt motiv pentru care te apuci ceri poză nu văd pentru că oricum se ține interviul și angajatorul apucă să vadă pe fiecare candidat în parte.

Chestia asta cu „Aduceți CV+poză” mie mi se pare a fi un fel de discriminare, angajatorii parcă încearcă din start să trieze fetele, nu vor să-și piardă timpul lor prețios cu toate urâtele.

Mie unul mi se pare ridicol să ceri poze atunci când angajezi pe cineva. Poza lucrează pentru tine sau omul? Sau or mai fi încă patroni care caută fetițe cu care să se și distreze un pic, doar s-a mai văzut. Chiar sunt curios dacă nu este un fel de discriminare indirectă chestia asta cu pozele și am trimis un e-mail în acest sens către consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, vom vedea ce răspuns voi primi de la ei. Dacă vom primi… Că instituțiile astea reacționează un pic mai greu din câte știu.

E destul de frustrant să vrei să muncești și să te lovești de asemenea oameni care pun umărul la clădirea unei mentalități pline de prejudecăți, nicidecum occidentale. Simți de multe ori că în România nu mai contează nimic altceva în afară de aspectul fizic. Cu cât arăți mai bine, cu atât ești mai potrivit pentru absolut orice job, nu contează dacă ai sau nu competențe. Doar o poză e suficient.

1 COMENTARIU

  1. In perioadele cand mi-am cautat eu de munca, nu-mi amintesc sa fi candidat la vreun job unde sa fie solicitata in mod expres o fotografie asociata CV-ului…
    Acum, cred ca cei care o fac isi doresc mai degraba sa nu piarda timpul, pentru ca sunt care tin cont de aspectul fizic si descalifica un candidat in urma interviului tocmai din cauza acestuia. Din pacate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here