Tinerii din ziua de azi, cea mai mare parte a lor sunt imposibil de angajat și asta din două motive principale: nu vor să vină la muncă și dacă vor, au niște pretenții financiare ce nu se regăsesc în aportul lor adus în cadrul firmei, sau pe românește spus, nu știu să facă nimic dar vor o grămadă de bani.

Cei care au o mică firmă în țara asta considerată de mulți de căcat, probabil au resimțit chestia asta, au trăit-o pe pielea lor și cred că nu puține au fost momentele în care poate-au fost deciși să renunțe la afacere din cauza faptului că nu au cu cine să muncească, nu au cu cine să o  ducă la nivelul următor.

În cele ce urmează voi scoate în evidență două cazuri pe care le cunosc, în care oameni serioși au vrut să angajeze și pur și simplu nu au reușit, nu a vrut nimeni să vină la muncă, iar ca bonus voi scoate în evidență cine sunt cei care nu vor să vină la muncă, cei care „nu se dau jos din pat pentru 10 bețe”.

Cristina Drăgoi, psiholog de meserie ce se chinuie pe la Piatra Neamț să pună bazele unei grădinițe dar nu are cu cine. Caută oameni dedicați, pasionați de copii dar din păcate nu are parte decât de copile fără chef de muncă, neserioase, ce nu vor să se implice, ori tipe mature care vin să o învețe pe ea să aibă grijă de copii. Cum vine mă asta? Te angajează cineva și începi să faci pe șeful cu patronul?

cristina dragoi

Gabriel de asemenea caută deja de ceva vreme niște tineri cu chef de muncă, problema este că nici prin Baia Mare nu prea există așa ceva. Probabil e mai simplu să stai pe banii părinților de cât să te duci la muncă. În orice oraș al țării te-ai duce, o să vezi pe la scări de bloc adunați la spart de semințe și la făcut de glume porcoase, analfabeți cu vârste cuprinse între 12 și 30 de ani care probabil vor sta pe spinarea părinților până la 40 de ani.gaben 1

Cine sunt tinerii care nu vor să-și rupă cârca cu munca?

Ei bine, am făcut un print screen al unei discuții la postarea lui Gabriel și ce să vezi, apare acolo un tânăr frumos și liber cu drept de vot, care spune că el pentru 10 bețe nici nu se dă jos din pat. Păi acuma sincer să fiu, dacă omul ăsta ar veni la mine să ceară de muncă și aș vedea ce postează el pe Facebook, l-a lua la șuturi.

Ăștia sunt tinerii care fug de munca din care se poate evolua, care fug de învățarea unei meserii și se duc la adunat de prune în străinătate. Tinerii frumoși și liberi cu 5000 de prieteni pe Facebook ce au impresia că popularitatea online e ceva super tare…gaben 2

 

Păi nu-i nimic, care nu vrea să se dea jos din pat pentru 10 bețe având impresia că ar valora mai mult gestul lor, n-au decât să se ducă la adunat de dude prin Germania sau Spania. Am mai spus eu că exodul tinerilor către Vest are la bază incompetența și lipsa de educație, și s-a supărat diaspora că cică-i jignesc. Iată și dovada, tânăr care nu se dă jos din pat pentru 10 milioane pe lună, cu BMW, poze de cocalar, ce lucrează prin Germania la dracu știe ce, că la cum se exprimă nu cred că l-au pus nemții decan la vreo facultate…

 

E foarte dificil să angajezi tineri în România atâta timp cât sunt analfabeți, cu gura mare, aroganți pe nedrept, nu știu să facă nimic mai mult de adunat de căpșuni sau lucrat prin fabricile nemțești.

Ăștia sunt tinerii români, au impresia că ei sunt super realizați și super importanți dacă muncesc prin străinătate la adunat de linguri cu curu’, mult mai importanți decât un profesor sau un sudor care spre deosebire de ei, se dau jos din pat și pentru 10 bețe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here