Xaara a avut o problemă cu bunica ei, și ce să vezi? Au mers la spital. Acolo, surpriză, nu le-au așteptat servicii de calitate plătite cu vârf și îndesat o viață întreagă drept asigurare de sănătate, ci o targă plină de sânge și alte lichide care mai de care mai scârboase, a se vedea în poza de jos.

Ok, nimic deosebit, ne-am obișnuit să plătim degeaba CASS, ne-am obișnuit cu ineficiența sistemului sanitar de stat, cu infecțiile nosocomiale și cu găinăriile cu dezinfectanți.

Ce mi-a sărit în ochi și m-a indignat destul de mult a fost replica unui individ la postarea ei, care a zis-o mai în glumă mai în serios „Dacă au salarii de mizerie…”

El cică a zis-o în glumă dar știm și noi cum sunt românii, când dau cu palma-n rahat o bagă pe aia cu „Glumeam”

Și m-am indignat pentru că nu este pentru prima dată când aud chestia asta, respectiv faptul că medicii, asistentele, funcționarii de la ghișeele publice, nu-și dau interesul pentru că nu sunt plătiți omenește…

Bă frate, îi ține cineva legați de meseriile alea? De joburile pentru care oricum s-au pregătit cu gândul la șpăgi încă de prin facultate? Le pune cineva arma la tâmplă să vină la muncă pe bani de nimic?

Oameni buni, în România, sănătatea e genul de domeniu în care dacă vrei să lucrezi trebuie să accepți aceste compromisuri: muncă multă pe bani puțini. Dacă nu ești mulțumit, mai bine pleacă. Nu pune în suferință bolnavii din cauza faptului că nu ai tu salariu mare. Nu bolnavii sunt de vină pentru salariile mici din sănătate sau din administrație publică sau de oriunde e vorba de stat…

Și să nu ne mai căcăm pe noi să plângem de milă celor care lucrează în sănătate, că n-am văzut medic sau asistentă să mănânce de pe jos până acum sau de la cantina socială. Din contră, toți au case faine și mașini noi, din salariile alea de care se mai și plâng pe deasupra. Dă-o-n pizda mă-sii de ipocrizie și de tot. Te apucă și dracii când o auzi pe asta cu „au salarii mici, de-asta nu-și dau interesul”…

Bă, care nu-și dă interesul și lucrează într-un domeniu așa important, să se care în paștele mă-sii, că și așa sunt toate posturile din sănătate blocate de dinozauri ce nu se mai satură de șpagă dar care se plâng ca niște curve că au salarii mici… Sunt sigur că ar veni în locul lor oameni mai cu bun simț și chef de muncă. Cunosc caz: om care lucrează voluntar pe salvare de 2 ani pentru că nu sunt posturi.

Cred că dacă aș ajunge în spital și aș vedea chestia asta i-aș omorî cu mâna mea. Care nu are chef de muncă sau e nemulțumit de salariu să se ducă în paștele mă-sii acasă, că nu are nici un drept să osândească pe alții la suferință… Cel mai de căcat lucru este să-ți bați joc cu bună știință de cineva care este bolnav. Se vede de la o poștă că s-au băgat în sistem pentru bani, nu pentru că le place să ajute. Un om care muncește cu drag și pasiune nu pune niciodată banii deasupra pasiunii.

Sper să vină ziua în care jegurile astea din sistemul sanitar să ajungă la rândul lor să depindă de sistemul ăsta ticălos pe care l-au construit asemenea unor monștrii în 26 de ani, că dacă le spui oameni e prea mult…

Și acuma aștept ca de obicei, să-mi sară în cap toți medicii, funcționarii publici și restul șpăgarilor ipocriți din sistemul de stat…

Bring it on, bitches!

 

spitalul din craiova

DISTRIBUIȚI
Nu sunt blogger, nici nu am intentia... Dar cred ca blogosfera poate face lumea un loc mai bun

3 COMENTARII

  1. Din sanatate s-au furat cele mai multe fonduri. Nu stiu daca pregatirea oamenilor este cea mai buna, dar nici aparatura si ustensilele nu sunt ceea ce trebuie. Pur si simplu, s-a furat, nu a mai ajuns si la oameni.
    Pe de alta parte, noi ca popor n-avem pic de educatie pentru a ne diagnostica si de a ne rezolva anumite treburi din alimentatie. Da, e o cursa pe termen lung, in care trebuie sa investesti. Dar investesti in tine, in sanatatea ta.

  2. Multumesc Alex pentru curaj, eu nu am timp sa-mi adun gandurile, momentan sunt tot timpul pe fuga. Dar am de povestit ceva experiente de aici, ideea de baza, pentru cei care fac parte din sistem dar nu pun osul la treaba este “sa te faci ca muncesti”. Asta prin abuz de autoritate, multa idiotenie si prostie.
    Cel mai des ma lovesc de oamenii de paza extra zelosi, care nu te lasa sa treci pt ca nu esti in ora de vizita :/ I-am spus unui cercopitec, nu vin acolo de drag. De la munca nu iti iei ore libere cum pune spitalul ora de vizita. Raspunsul lui: “Pai ce, crezi ca eu vin aici de drag?!” Si ce vina am eu rahat cu ochi ca tu nu stii sa iti alegi locul de munca in functie de ceea ce iti place tie si te complaci? Crezi ca e vina noastra, a societatii ca esti tu prost si ai gresit in viata? Nu frate. Asuma-ti ca esti prost.
    Pana acum dintre toti agentii astia de paza, am intalnit doar unul care a stiut cum sa comunice cu oamenii si a fost empatic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here