Se spune că votul de mâine are puterea de a schimba o țară. Teoretic, așa este. Dacă milioanele de cetățeni ar da uitării punga cu făină, kilogramul de zahăr și sticla cu ulei primite drept pomană electorală o dată la 4 ani  și ar vota cu cei cinstiți, lucrurile în țara asta s-ar îndrepta…

Dar oare există candidați cinstiți la primăriile noastre? Chiar îmi pun întrebarea asta analizând foarte atent pe cei care ajung să câștige alegerile: toți sunt putred de bogați. Da, 99% dintre primarii de orașe și comune din țara asta sunt bogați de mult, nu s-au pricopsit de când au intrat la conducere.

De ce nu există candidați săraci? Pentru că în România sistemul politic nu ar putea niciodată să permită unui sărac să ajungă primar. Nu ai cum să te lupți cu sticla de ulei la țară, unde oamenii mai mult de lene ajung să mănânce de pe jos…

Poate chiar ar trebui să ne punem întrebarea logică de ce ar vrea cineva să conducă un popor de leneși, un popor de oameni proști? Acesta să fie oare rolul primarului? Un fel de Mesia modern care scoate lenea din oameni, alungă comoditatea și reușește să le instaureze bunul simț pierdut oarecum din mentalul colectiv românesc? E clar că cine ajunge primar ajunge cu scopul de a se ajuta pe sine și familia sa, eventual apropiații. Dar de ce să vrea un primar să fure dacă tot este bogat înainte de a purcede la conducere? Păi pentru că are de dat înapoi celor care l-au ajutat să se pricopsească, poate pentru că odată ajuns puhav și plin de de toate, îi lipsește puterea.

 

 

Înainte să mergeți mâine la vot, să faceți o mică investigație. Nu vă duceți ca boul bălții la urnele de vot. Căutați peste tot informații despre candidați, vedeți declarații de avere unde este cazul, vedeți ce rude au și pe unde lucrează fiecare, vedeți dacă sunt genul de oameni care vor doar să fie o lipitoare la banul public, o căpușă pentru sistemul bugetar.

Nu votați pe cei care au bogății, averi. Am mai ales o dată un președinte cu 6 case și nu cred că trăiește nimeni mai bine. În nici un caz nu ne-a dezvăluit și nouă cheia succesului, să ne cumpărăm și noi 6 case că muncim poate mai mult de cât a muncit el cu meditațiile…

Nu votați pe cei care au. Cei care au în România sunt foarte egoiști.

Nu votați pe cei care au mai fost. Dacă era ceva de capul lor nu ar mai fi plecat niciodată din primărie. Dacă ar fi făcut ceva pentru oameni, l-ar fi canonizat biserica locală.

Nu votați doar ca să votați. Dacă nu știți ce vreți, nu aveți ce căuta la vot. De ce votul vostru să aducă nenorocirea pentru unii sau pentru alții? Doar ca să nu vă fure votul? A cui e vina oare că de 26 de suntem călcați de hoți la fiecare alegeri? Din 4 în 4 ani votăm o țară mai murdară dar oare de ce?

Votați doar dacă v-ați interesat înainte și ați ajuns la concluzia că omul cu pricina merită sprijinit. Vedeți ce spune comunitatea despre el, ce a făcut, ce nu a făcut. Abia apoi cu ștampila…

Votul de mâine poate să fie șansa noastră să dăm uitării mentalitatea de babă pișecioasă. Adică votăm aiurea apoi înjurăm pe toată lumea, de la primar, la vice, la senatori, deputați, președinte, etc. Toată lumea e de vină, mai puțin propria, persoană, nu?

DISTRIBUIȚI
Nu sunt blogger, nici nu am intentia... Dar cred ca blogosfera poate face lumea un loc mai bun

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here