În urmă cu ceva vreme mă duceam înspre casă de la Carrefour. E hipermarketul de la care-mi place să fac cumpărăturile și o zic fără să fiu plătit sau tâmpenii de-astea. Intrarea la Carrefour este una singură. Faci un sens giratoriu apoi trebuie să faci stânga către magazin.

Ei bine, cei care fac stânga nu observă de multe ori că drumul continuă în  față de unde pot să mai vină mașini și cam uită de regula de circulație numărul 1: când faci stânga pierzi prioritatea față de cei ce vin din față. Vă fac schița mai jos ca să vă dați seama ce și cum…

Ei bine, odată ce am ieșit, m-am dus la Bricostore de la Carrefour, sunt alăturate, iar ieșirea din Bricostore ce să vezi, este fix drumul pe care fac la stânga cei care intră la Carrefour.

Merg eu liniștit când, observ că se încadrează pentru la stânga o mamă, cu soțul și copilul care stătea în picioare în mașină în spatele scaunelor din față. Deci stătea în picioare, nu pe banchetă, nu în scaun, avea vreo 5 ani cred… Femeia din oarece motive, nu mă vede că vin din față sau pur și simplu nu știe că trebuie să cedeze trecerea. Urma să ne intersectăm și priveliștea nu era una tocmai bună.Untitled

Nu, nu am făcut accident, ne-am oprit bot în bot, la vreo palmă, din cauză că s-a trezit șoferița din reverie și m-a observat. Deh, e mic al dracu un Renault Scenic albastru.

Când a pus frână, copilul din spate a zburat practic printre scaune și s-a tăvălit grămadă peste schimbătorul de viteze, cafele, sucuri și ce dracu mai aveau pe acolo, telefoane, etc… Bineînțeles a început să chirăie, probabil că s-a julit. Nu am rămas să mă uit, am plecat.

Țineți copiii NUMAI în scaune, securizate. Nici nu vreau să mă gândesc pe unde ar fi ajuns copilul acela dacă proasta mă lovea. Nici nu vreau să mă gândesc. Frate, deci la o frână ușoară a zburat ca Superman printre scaune, mașina nu avea cred nici 20 la oră, era în curbă… Folosiți scaunele pentru copii chiar dacă lor nu le place. Sunt foarte utile.

DISTRIBUIȚI
Nu sunt blogger, nici nu am intentia... Dar cred ca blogosfera poate face lumea un loc mai bun

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here