Am fost astăzi la Poștă să-i pun coletul lui Marius Cucu, cel care a câștigat giveaway-ul lunii mai pe blogul meu. Lângă poștă este un parc, cel mai mare din oraș în care astăzi bineînțeles că pe după-amiază era plin de părinții cu copii la plimbare și la joacă. Fiindcă era 1 iunie, evident că era plin acolo de mașinuțe cu telecomandă și chestii de genul.

Dintre toți copiii care erau la joacă în acel parc, doi dintre ei au ieșit imediat în evidență. Erau un băiat și o fată, probabil frați, de maxim 5-6 ani care se jucau cu două mașinuțe cu telecomandă… Cum se jucau? Se luau la întrecere care dintre ei reușește să lovească mașinuța mai tare de o bordură… Acum, stau și mă întreb: părinții au fabrică de bani sau sunt bolnavi de miserupism?

Drace, păi țin minte când mi-au cumpărat ai mei prima mașinuță cu telecomandă. Mi-era frică să o scot din casă, nu cumva să se strice… Cum să dau cu ea de borduri? Nu știu ce să zic, probabil ce văd pe la televizor pe la desenele animate capabile să sperie și un adult, aia fac și în realitate. Sau ce văd în joculețele de pe Facebook, că acum, cei de 5-6 ani sunt experți în telefoane și tablete.

Dar revin la ideea aceea de părinte pasiv, care stă cu curul pe bancă și vede că cel mic dă cu jucăriile de toate bordurile dar nu zice nimic… Oare acesta să fie tipul părintelui modern, pentru care fericirea copilului e mai presus de orice? Pentru care dacă copilul vrea să se cace în sufragerie, e liber să o facă? Cred că e o diferență de mentalitate destul de mare dintre părinții anilor 1980 și cei din 2016.

Copiii ar trebui să învețe să aibă grijă de jucării, nu să le distrugă…  Așa e când crești cu de toate la fund… Nu știi ce înseamnă să îți dorești o jucărie dar să nu o primești, dai cu ele de toți pereții, că doar știi că dacă se strică primești alta în loc. Cum să avem noi o generație tânără interesată de carte și de a reuși în viață prin formula self made man când copiii lovesc jucăriile parcă în dușmănie?

DISTRIBUIȚI
Nu sunt blogger, nici nu am intentia... Dar cred ca blogosfera poate face lumea un loc mai bun

2 COMENTARII

  1. Dimpotriva, mi se pare o idee misto sa-i cumperi copilului o masinuta, sa-l lasi s-o strice si apoi sa-i spui ca nu ii mai iei alta pt ca nu a avut grija de ea. Ii iei alta ori altceva la urmatorul eveniment (Craciun, Paste, ziua lui…) si dupa ce a patit-o, va avea grija de ea.

    Bine, nu stiu daca era vorba de asta sau de bani multi, dar ca idee, nu e chiar atat de rau.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here