Cred că nu există un contestatar mai acerb ca mine atunci când vine vorba despre patronii din România, despre modul lor meschin și nesimțit de a trata tinerii angajați. Dar frate, pe altă parte încep să-i înțeleg din ce în ce mai bine dintr-un anumit punct de vedere. Nu mă înțelegeți greșit, nu mi-am schimbat opinia despre patronul român, am descoperit doar seriozitatea tinerilor.

De vreun an de zile de când volumul de muncă a crescut am început să mai dau de scris în stânga și în dreapta, unor bloggeri pe care i-am găsit dispuși să facă treaba asta. Evident, nu i-am plătit ca un patron din România, mereu am dat mai mult de cât a meritat fiecare pentru că am vrut să încurajez o creștere constantă de calitate căci nu poți avea calitate pe termen lung dacă nu o susții cumva. În plus, atunci când oamenii sunt plătiți mai mult de cât ar merita se simt motivați, sunt atenți, etc.

Ei bine, vă spun sincer că am avut parte de multe, multe dezamăgiri. Am primit de la articole traduse cu un Google Translate analfabet până la oameni care au renunțat pur și simplu să mai scrie, din motive pe care numai ei le cunosc. Resimt o lipsă atât de mare de seriozitate în rândul tinerilor din ziua de azi încât pe bune că-mi vine să înțeleg și patronii din România din acest punct de vedere. Nu am găsit până acum pe nimeni care să aibă voința mea, care să fie dispus să se înhame la zile cu 50 de articole, destul de bine plătite. Asta e frate România, uneori vrei să plătești dar nu ai pe cine…

Pe oricine ai angaja, nimeni nu va munci mai bine și mai mult ca tine. 90% dintre tineri te vor lăsa baltă când îți e lumea mai dragă, vor încerca să te păcălească ca pe ultimul dobitoc, or să pună mereu alte treburi deasupra jobului în sine ca importanță. Spun treaba asta cu o oarecare dezamăgire, s-ar putea face multe și în țara asta dacă ar exista oameni care să vrea să muncească, să vrea sa învețe, să vrea să se autodepășească. E tare dificil.

Eu nu am reușit până acum să găsesc un tânăr capabil să facă 30 de articole/zi, nu am pretenția să facă 50 cât mine (nu zilnic 50, dar sunt zile când e nevoie și de suma asta record pentru unii). Păi acum vine întrebarea mea: oare mai are rost să te mai chinui în țara asta dacă vrei să dai bani și nu ai cui? Tinerii pe cuvântul meu parcă sunt de pe altă planetă, vor bani mulți pentru o treabă mediocră, pe care oricum nu o duc la bun sfârșit din diverse motive…

E tare greu să faci ceva în țara asta când nu poți avea bază nici atunci când plătești bine… Este motivul principal pentru care la ora actuală încă scriu singur pe 25 de bloguri personale sau de tip magazine. Cred că fac ceva tare greșit. Am tot stat, am analizat, și cred că o să caut valoarea într-un colț de lume meschin și dureros. Într-un colț de lume în care oamenii vor aprecia ideea de a avea un job plătit la adevărata valoare.

DISTRIBUIȚI
Nu sunt blogger, nici nu am intentia... Dar cred ca blogosfera poate face lumea un loc mai bun

3 COMENTARII

  1. Ceea ce faci tu este incredibil din punct de vedere al numărului de articole scrise zilnic. Eu nu mai știu pe nimeni care să aibă un randament atât de ridicat și, recunosc, eu nu aș putea scrie atât de multe.
    Cred că ar fi ceva extraordinar dacă aș reuși să scriu 10 într-o zi, darămite să fac asta și în fiecare zi. 😀

  2. Uite, de exemplu si eu am scris pentru cineva o perioada de timp. Problema este ca a intervenit BAC-ul, apoi facultatea, un job temporar dar si alte activitati pe care le faceam pe langa.

    Am scris si eu cateva articole, cred ca in jurul a 300, insa niciodata nu am ajuns la performanta ta, 50 intr-o zi este cu adevarat o suma mare. Tin minte ca vara trecuta am scris cel mai mult 22 de articole, iar atunci am fost multumit, bine, chiar si acum sunt.

    As vrea sa nu aduc in discutie blogul meu personal, pentru ca am impresia ca din cauza acestor articole mi-am pierdut din randament. Mereu scriam cate 10 articole platite, iar din cand in cand mai postam cate unul pe blog. Insa simt ca prin chestia asta m-am dezvoltat, acum privesc blogul meu dintr-o alta perspectiva, mai buna, cred eu.

    PS: daca ai vreo propunere de redactat articole, ce sa zic, poate putem discuta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here