De vreun an de zile m-am lăsat de prostii, m-am făcut om matur, am renunțat la serviciu și am început să stau acasă. Nu oricum, am făcut o firmă de publicitate online cu vreo lună înainte să-mi dau demisia de la stație. Lucram în paralel până în momentul în care mi-au venit dracii și am renunțat la jobul non productiv, adică cel de la stație și așa am rămas cu publicitatea online, să lucrez la ea de acasă.

În primă instanță, toată lumea zicea că e super fain să lucrezi de acasă. La fel ziceam și eu, doar că mi-am cam schimbat părerea la câteva luni după. De ce? Păi pentru că în momentul în care te simți prea relaxat, nu mai ești productiv. În momentul în care încep să sune interfoanele, să se termine buteliile la tine sau la rude, să vină nu știu ce rudă pe la tine, s-a zis cu munca… Atunci când mai stai cu alți oameni în casă și ei se uită la TV în aceeași cameră în care tu încerci să muncești, nu e deloc productiv.

Care este cea mai mare problemă cu lucrul de acasă

Cea mai mare problemă este faptul că ești propriul tău șef și de multe ori chestia asta nu e productivă. Eu de multe ori sunt foarte nemulțumit de mine când văd că se face ora 12 și eu sunt în urmă cu munca. De ce sunt în urmă? Păi pentru că tot bâzâi pe Facebook, mai un YouTube, mă mai duc să cumpăr nu știu ce rahat și așa mai departe. Când nu-ți mai dă nimeni indicații, când nu-ți mai impune nimeni un program, e foarte greu să te aduni.

E foarte greu să rămâi concentrat, e foarte greu să te abții să fi distras de o chestie sau alta care se petrece prin ogradă. Până la urmă cred că o să îmi închiriez un birou prin oraș. Sunt sigur că aș deveni mult mai productiv în acest mod. Atunci când ești acasă, chiar dacă ai o cameră pe care o transformi într-un birou, nu te poți rupe complet de ideea că în acea casă trebuie făcute multe alte treburi care de altfel te săreau în cazul în care erai plecat 12 ore pe zi la un job… Eh, acum că ești acasă, tot pe capul tău pică…

Așa că cei care spun că e foarte ok să lucrezi de acasă, mucles!

4 COMENTARII

  1. Total de acord cu tine. Eu am aceeași situație, și cu toate ca eu lucrez, încă, pentru o altă firmă, și am și firma mea.. chiar dacă lucrez în ture, mai mult mă pot concentra pe muncă când sunt la job, decât când sunt acasă, și practic aș putea sta fără stres să-mi fac treburile. Când sunt acasă, mai nevasta, mai copii, mai alte persoane, mereu se ivesc ocazii ca cineva să mă întrerupă din activitățile pe care le fac. Și mereu persoanele din jur văd doar că stau la PC, nu fac efectiv nimic… Dar când e vorba că au ei nevoie de ceva, până și de bani, banii care-i fac eu la acel PC le prinde și lor bine. Uneori așa mă gândeam și eu, că ar fi bine să-mi iau ceva birou prin oraș, decât să lucrez de acasă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here