Cam așa cred că am putea caracteriza cazul directoarei de grădiniță particulară ce a făcut atâta vâlvă pe internet și la TV în ultimele zile. Ce-i fi avut femeia aia cu copiii? Eu unul parcă nu îmi mai revin de când am văzut acele imagini. Stau și mă gândesc la câtă teroare o fi în acei micuți și acum… Părinții, ce mai e de zis? Și cu copilul bătut și cu banii luați…

Cum poate să existe oare o asemenea grădiniță care, din câte am înțeles, nu a avut niciodată acreditarea Ministerului Educației. Ce fel de legi strâmbe se mai dau în țara asta de care să profite apropiații unora și altora? 10 ani de zile acea grădiniță a funcționat fără autorizația Ministerului Educației, fără ca nimeni să meargă vreodată să întrebe, din partea statului, ce-i cu ea?

Oare câți ani de pușcărie ar merita oamenii aceștia care ne distrug tinerii? Parcă după tragedia de la #Colectiv, unde iar la fel, lipseau ceva autorizații, când auzim de o grădiniță care funcționa fără autorizație, ni se urcă sângele la cap, mai ales dacă se bat copiii acolo ca pe covoare. Ce-o fi avut femeia aia oare? Era grădinița ei și poate că mergea pe ideea „e a mea și fac ce vreau”?

Cred că părinții ar trebui să fie mult mai precauți în legătură cu grădinițele acestea private. Să nu se mai lase duși de nas de mobilă sau de aspect, să pună mai mult accent pe oamenii care lucrează acolo. De asemenea, părinții trebuie să urmărească cu atenție comportamentul copiilor lor pentru că în momentul în care sunt supuși la asemenea violențe, copiii se schimbă mult.

O să spun ceva ce nu aș vrea, dar cred că există două posibilități ca acea grădiniță să funcționeze fără probleme:

  • Au fost numai copii de părinți reci, dezinteresați de copiii lor care au căutat doar un loc unde s-i lase până termină ei munca.
  • Femeia cu pricina s-a scrântit la cap un pic mai mult de curând. O fi fost ok în trecut.

Dacă aș fi avut copii și aș fi văzut aceste imagini, nu știu cum aș fi reacționat. Sper ca pe viitor să se reglementeze modul în care grădinițele private pot să activeze așa fără nici un fel de aviz din partea Ministerului Educației. E cam mare libertatea în sectorul acesta dacă timp de 10 ani o grădiniță a putut funcționa fără nici un fel de autorizație.

 

DISTRIBUIȚI
Nu sunt blogger, nici nu am intentia... Dar cred ca blogosfera poate face lumea un loc mai bun

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here