De vreo 2 ani de zile tot cumpăr teme WordPress cu care să lucrez, să îmi construiesc site-urile mai bine zis. Am luat de pe themeforest.net, am luat de pe mythemeshop.net, am comparat, am făcut calcule, am testat, etc. Deși temele mythemeshop.net sunt mai light și au loading time mai mic, sunt destul de sărace la capitolul personalizare dacă nu cunoști CSS cel puțin de nivel mediu.

Am rămas adeptul themeforest.net așadar, de unde am cumpărat fel de fel de teme, de la egipteni, de la indieni, de la polonezi, de la firme aflate în țări de care auzisem doar pe la școală în clasele primare – Cambodgia… Ei bine, luna trecută am dat și de una românească. Chestia interesantă este că am aflat de-a dreptul întâmplător că este românească și asta la ceva vreme după achiziție.

Este vorba despre tema Newsmag a celor de la TagDiv.  Am pândit de multă vreme tema asta și am tot amânat achiziția fiind în criză mare de timp. Am zis că nu are rost să o cumpăr dacă tot nu am timp de bibilit site-uri, de meșterit prin Corel Draw, etc… Până la urmă a venit un weekend mai liber și am cumpărat tema. Am avut de ales între Newsmag și Newspaper, ambele de la TagDiv.

Întâmplător, m-am uitat pe invoice, recipt, chitanță mai pe românește de curiozitate să văd cam ce comision ia themeforest.net developerilor care vând teme prin intermediul acestui portal (undeva la 10 dolari fără TVA)… Ei bine, atunci am observat că tema este făcută de SC Electronista SRL, din Alba Iulia… Alias TagDiv pe themeforest.net. Sincer vă spun, mi s-a umplut sufletul de bucurie…

tax invoice

De ce m-am bucurat? Ce avea oare această temă românească aparte?

Păi, pe lângă faptul că este una dintre cele mai bune teme cumpărate vreo dată de pe themeforest.net, fapt confirmat de cele peste 25,000 de teme vândute de ei în 5 ani (Newsmag + Newspaper), m-am bucurat să văd că încă mai există oameni în țara asta care au refuzat multinaționalele și au ales să rămână în România, să plătească taxe aici, să angajeze români la rândul lor.

TagDiv (SC Electronista SRL) este una dintre cele mai bine cotate firme care vând teme WordPress prin intermediul Evanto Market, tema Newspaper fiind mereu pe pagina destinată celor mai bine vândute teme WordPress de pe Themeforest.net. Aveți mai jos o imagine care dovedește acest lucru.

newspaper

Mereu am fost susținătorul numărul 1 al românilor care aleg să fie profesioniști în țara lor, chiar dacă asta înseamnă să vândă numai străinilor. Din păcate, în România nu există o mentalitate care să împingă utilizatorii WordPress să cumpere teme cu licență, se merge foarte mult pe teme gratuite și nulled.

Totuși, dacă vreodată o să aveți nevoie de o temă WordPress cu care să puteți face absolut orice, foarte bine finisată și care se încarcă sub 3 secunde indiferent câte imagini sunt pe homepage, luați una dintre cele două teme concepute de TagDiv.

În acest mod, susțineți industria românească din anumite puncte de vedere și evident, veți avea parte de o temă căreia chiar nu veți avea ce să îi reproșați. Evident, există mici inconveniențe cu orice temă, dar vă spun că temele TagDiv sunt mult superioare a 95% din ce veți putea cumpăra de pe themeforest.net.

Și dacă nu vă trebuie teme WordPress, măcar spread the word, raise awareness în legătură cu această firmă românească ce reușește să stea de ani de zile în topul Themeforest fără ca nimeni din țară să știe. Poate aveți prieteni în căutare de teme WordPress.

Uneori îmi e tare ciudă că avem o industrie atât de palidă și de anemică și că nu există piață de desfacere în țara noastră pentru asemenea „mărfuri”…

1 COMENTARIU

  1. Faină tema, mai ales că o poți folosi pe mai multe tipuri de bloguri. Mă tot gândesc să iau și eu ceva ce aș putea aplica pe majoritatea blogurilor mele, însă încă nu am găsit ceva care să îmi placă atât de mult cât să o cumpăr.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here