Faptul că Bucureștiul este capitala României sau cel mai mare oraș din țară, asta nu-i asigură normalitatea. Nu. La București nu te vei lovi de oameni sănătoși la cap, ci mai de grabă o să ai de-a face cu toți găinarii încă dinainte să faci pasul celebru de a te muta acolo. Crezi că e simplu de găsit o chirie în București? Te înșeli amarnic, fii pregătit să treci prin Furcile Caudine dacă ai de gând să cauți o garsonieră sau un apartament de închiriat.

Evident, cei care au căutat de închiriat la Bucale se vor regăsi 100% în acest articol, așa că nu vă sfiiți să dați un share pe Facebook pentru prieteni, să știe ce îi așteaptă dacă au planuri cu Capitala în viitorul apropiat. Să nu mai aibă impresia că fiind cel mai mare oraș din țară găsești orice, oriunde, la prețuri bune. În cele ce urmează o să vă prezint 3 motive pentru care NU vei găsi chirie cu una cu două în București, ci vei petrece zile bune tot sunând, urmărind site-urile de anunțuri și vizionând diverse posibile chirii.

De ce a căuta chirie în București a devenit un adevărat calvar?

  1. Site-urile sunt pline cu anunțuri de închirieri în regim hotelier. E o nouă găselniță pe piața imobiliară, asta cu închiriatul în regim hotelier. Problema este că prețurile pentru aceste apartamente ori garsoniere sunt foarte mici și se amestecă de multe ori cu anunțurile de închirieri normale. În titlurile anunțurilor nu se specifică faptul că sunt în regim hotelier, afli doar dacă suni ori dacă citești descrierea = timp pierdut și nervi. Cei care au zeci de imobile prin București au ajuns la concluzia că e mai ok să le închirieze cu 50-70 de euro pe zi de cât cu 150 – 200 de euro pe lună. Nu am nimic cu cei care închiriază așa, dar dacă ar fi oameni serioși, nu măscărici, ar semnala anunțurile așa cum trebuie astfel încât tu să știi din titlu ce și cum.
  2. Site-urile de anunțuri de genul olx.ro sau lajumate.ro sunt pline de anunțuri imobiliare false puse de găinari în scopul de a te agăța cu altă ofertă mult mai nașpa. De exemplu, există un găinar care are de închiriat o garsonieră la dracu în praznic. Ce face? Umple site-urile de anunțuri cu garsoniere la prețuri faine la Unirii, prin Titan, Berceni cu poze false. Când suni, ca prin minune s-au dat toate dar mai are pe cea de la Cuca Măcăii. Astfel, e un adevărat calvar să triezi și aceste anunțuri, care sunt cu SUTELE – metodă practică și de agențiile imobiliare de apartament – ținând cont că mai sunt câteva sute de anunțuri de garsoniere în regim hotelier.
  3. La fața locului dai de o altă realitate și de oameni rupți realitate. Dacă cumva, printr-o minune cerească ai bafta și dai de un proprietar care și-a pus anunțul singur pe net, te duci și tu să vezi garsoniera, apartamentul. O dată ajuns acolo, constați că imobilul se află într-o stare jalnică deși la cât de mulți bani cere omul te așteptai să fie ceva pe măsură. De asemenea, proprietarii nu îți oferă strictul necesar adică mașină de spălat, internet, etc. Să nu mai zic de faptul că absolut NIMENI nu vrea să îți facă viză de flotant din cauza celor 16% care ar trebui să-i dea prin contract către ANAF. Dacă ai o problemă, trebuie să te adresezi instituțiilor de pe raza de domiciliu, nu te bagă nimeni în seamă la București.

Cred că cei care întrețin site-urile de anunțuri precum olx sau lajumate ar trebuie să facă ceva pentru a repara într-un fel rubrica imobiliare. Sunt atât de multe anunțuri false pe aceste site-uri, puse de niște găinari notorii, încât uneori ai impresia că nu vei reuși niciodată să găsești ceva de închiriat în adevăratul sens al cuvântului. Să facă cumva să se creeze transparență în acest sector, pentru că nu e posibil să pierzi zile întregi triind anunțuri false.

DISTRIBUIȚI
Nu sunt blogger, nici nu am intentia... Dar cred ca blogosfera poate face lumea un loc mai bun

8 COMENTARII

  1. Nici invers nu e ușor. Eu am închiriat o garsoniera și mă sunau numai agenții sau veneau tot felul de oameni ciudați la vizionare. Nu e ușor. Și ai dreptate, f multe agenții pun anunțuri, astfel încât anunțul tău nu mai e vizibil.

      • Așa fac mulți. Știi de ce? Pentru că un căcănar d-ăsta care te ajută pe tine să-ți găsești cu chirie sau pe ăla să-și închirieze, ia jumătate din chirie. La 200 de euro, ăla ia 100 de la proprietar, 100 de la chiriaș. ce, e de colea 900 de lei pe zi, prin reclamă mincinoasă? Și0-s mulți așa. Însă asta e cam în toate orașele, nu doar în București. aici sunt mai mulți, deoarece și cererea și oferta e mai mare. suntem o țară de intermediari.

  2. Am venit aici de pe Twitter, de la un post al lui Francisc :), sa va spun de renters.ro, poate-l incercati. rezolva cam toate problemele amintite de voi si cateva pe deasupra.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here