Comisioane ciudate la creditele BRD

Vine un moment in viata fiecaruia cand avem impresia ca un credit la banca ne poate ajuta la indeplinirea viselor. Nici vorba… In Romania putini sunt cei care reusesc sa isi indeplineasca visele prin munca cinstita. Asa ca vine acel moment in care te gandesti ca ar fi vremea sa faci o rata la banca pentru o masina, o motocicleta, un laptop ultra performant, etc… Ei bine, cea mai mare gresala pe care o puteti face in tinerete este sa luati un credit de consum de la bancile din Romania si o sa va spun imediat de ce.

  1. Dobanzile sunt foarte mari. De exemplu un credit de 12.000 de lei pe o durata de 5 ani te duce peste 17 – 18.000 total inapoiat.
  2. Comisioanele despre care nimeni nu iti spune atunci cand semenzi contractul de credit si despre care o sa discutam in randurile urmatoare.

Ca tot romanul, cand m-am vazut in campul muncii am facut si eu ceva credit la BRD, 12.000 de lei. Dupa un an de zile incep sa ma trezesc cu telefoane de la departamentul datornici BRD cum ca le datorez ceva suma ridicola de 21 de lei… Intreb ce si cum, mirat… Eu am rata 290 de lei si mereu las 300, asa ca ce se poate aduna in timp ca sa acumulez datorii? Am sunat la ei si mi s-a spus ca este vorba despre administrarea unui cont de economii si administrarea contului de credit, respectiv 4 lei cu 7 lei pe luna pe care eu ar fi trebuit sa ii pun in plus fata de rata…

Ma simt putin ciudat, de ce nu mi-au spus treaba asta atunci cand m-au vrajit cu creditele BRD in birou? Am intrebat clar care este suma pe care trebuie sa o depun lunar si mi s-a spus ca este trecuta in graficul acela de credit. Mi-au ascuns faptul ca trebuie sa platesc ceva extra si mi se pare o tiganie tipic romaneasca pentu ca daca stai sa faci un calcul cat de cat exact, 11 lei pe luna x 60 de luni sunt inca vreo 600 de lei la final de contract de dat in plus pentru niste servicii pe care nu le folosesti.

Astfel, am luat decizia inteleapta, dupa 1 an de zile de credit, sa descarc din myBRD situatia contului. Acolo am vazut in felul urmator:

  • 3.54 lei pentru administrarea unui cont de economii pe care nu l-am folosit niciodata. Mi-au cerut ei sa il deschid atunci cand am facut creditul si bineinteles ca nu mi-au spus ca il pot inchide chiar daca au vazut ca nu il foloseste nimeni.
  • 4.5 lei abonamentul lunar myBRD, aplicatie pe care nu am folosit-o de cat acum sa vad situatia contului.
  • 6.5 lei comision pentru gestionare pachet – habar nu am despre ce poate fi vorba – UPDATE: bani dati degeaba. E un pachet format din myBRD si alte facilitati precum comision zero la evaluarea unui nou credit si etc.
  • TOTAL: 14.54 RON bani dati degeaba pentru niste servicii bagate pe gat de BRD sau despre care au uitat sa ma anunte ca nu-mi folosesc la nimic, dar le platesc totusi.

Pai haideti sa facem un calcul simplu: 19 lei x 60 = 872.40 lei pe care ii platesc extra fata de creditul in sine… Daca pui rata de 300 de lei, asta inseamna 3 rate in plus. Un sfert de an platesti ca prostul niste aiureli de care nu te folosesti si despre care nu te anunta nimeni. Daca esti si incepator in credite la banca, e clar ca o furi ca popa…

Ca sa scap de cei aproape 900 de lei dati degeaba celor de la BRD, a trebuit sa merg la banca si sa completez niste cereri de renuntare la MyBRD si alte bazaconii care adunate, vedeti si voi ca insumeaza 872.40 RON.

Cand veti face credit la banca or sa va bage pe gat aceste servicii care nu va vor folosi la nimic, asa ca dupa prima rata mergeti frumos la ei si renuntati la servicii daca nu le folositi. Cum naiba sa folosesti un cont de economii la banca de la care ai luat un credit? Daca aveai economii nu prea mai aveai nevoie de credit… Zic si eu doar…

20150510_12243720150510_122419

DISTRIBUIȚI
Nu sunt blogger, nici nu am intentia... Dar cred ca blogosfera poate face lumea un loc mai bun

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here